Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Tecken du behöver nya däck

Däck inte kan prata, men de kan ge dig tecken på att det är dags att byta ut dem. Förändringar i hur din bil handtag i våta förhållanden, slitna slityta, sprickor och punkteringar kan indikera att det är dags att få nya. Gör det till en vana att inspektera dina däck innan du kör, och konsultera en specialist däckvård om du märker förändringar som kan påverka din säkerhet när du är på resande fot. Slitna Plansteg

Däck med slitna trappsteg, så kallade kala däck, kan hydroplane på vått underlag eller sladda i stället för att gripa trottoaren när du trampar på bromsen. Leta efter en solid bar av gummi, annars känd som en Tread Wear Indicator, springa tvärs över löpbanan. Byt ut ett däck om du kan se indikatorn slitbanan slitage eller om mönsterdjupet åtgärderna 2/32 tum eller mindre. Mät mönsterdjup genom att placera ett öre vid sidan av slitbanan med Lincolns huvudet upp och ner och vänd mot dig. Om du kan se Lincolns hår, är det dags att byta däcket.
Gamla däck

Håll koll på hur gamla dina däck genom att skriva informationen i en loggbok. Jämför dina anteckningar till rekommendationerna i din instruktionsbok. Även om Slitagevarnarna inte syns, får tillverkaren rekommenderar byta dina däck när de har uppnått en viss ålder, vanligtvis runt sex år gammal.
Förlust av lufttryck

Ha ett däck sjukvårdspersonal inspektera ett däck när du märker däcket har förlorat en uppenbar mängd lufttryck för att se om däcket kan lagas. Däck kan förlora lufttrycket när de utsätts för extrema väderförhållanden som orsakar sprickor. Köra över skräp som spik eller krossat glas kan orsaka punkteringar eller tårar. Om skadan inte kan tillräckligt repareras av en utbildad professionell, är det dags att byta däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101656.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.