Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vet jag att Age of Uniroyal däck ?

Det amerikanska Department of Transportation dikterar vilken information som måste lämnas på sidoväggen av ett däck . Däck data inkluderar däckdimension , lastkapacitet och hastighetsklass . Ytterligare information som är tryckt på ett däck visar när och var Uniroyal däcket tillverkades . Informationen är kodad , men lätt att dechiffrera om du vet hur koden fungerar . Instruktioner
1

Hitta DOT numret på sidoväggen av Uniroyal däck . Numret inleds med DOT och följs av en serie bokstäver och siffror . Om DOT numret är bara några tecken , är du tittar på baksidan av däcket . Den fullständiga DOT numret är på framsidan om däcket och kommer att ha ca 12 tecken .
2

Skriv ner de fyra sista tecknen i DOT numret . De kommer alla att vara siffror , inga bokstäver .
3

Decode datum däcktillverkning med fyrsiffrigt nummer . De två första siffrorna är den vecka på året däcket tillverkades och de andra två siffrorna är tillverkningsåret . Till exempel, om de fyra sista av DOT numret är 4008 , var däcket tillverkas i den 40: e veckan av 2008 .
4

Subtrahera tillverkningsdatum från dagens datum för att få ålder däcket. Om däcket är tillverkat vecka 40 2008 , var däcket byggdes i september . Om det är augusti 2010 , är däcket ett år och 11 månader gammal .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101397.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.