Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man lägger ett rör i ett slanglöst däck för Automobile service

slanglösa däck har inre snören av stål och tyg nedsänkt i gummit. Linorna ger styrka och elasticitet för däcket som medger däcket att skapa och upprätthålla en tätning med kanten. Skadade däck eller några mindre däck inte bibehåller en god tätning. Innerslangar avsedda för fordon tillåter ett däck för att vara under tryck utan att behöva upprätthålla en tätning mot fälgen. Installera ett rör i ett slanglöst däck är inte en enkel uppgift. Saker du behöver
Tube flaska
Spray med fönsterputs
Jack
rörtång
2 pry barer
Luftpump
Ventil-core borttagningsverktyg
Ventil- monteringsverktyg
Visa fler instruktioner
1

höja fordonet och ta bort däcket när däcket är på ett fordon. Placera domkraften under axeln och använd lug skiftnyckel för att ta bort muttrarna. Ställ åt muttrarna åt sidan och placera däcket platt på en fast yta. Tappa ut någon luft kvar i däcket genom att avlägsna ventilen kärna med en ventil-core borttagningsverktyg.
2

Bryt förseglingen på pärlan och fälgen genom att placera ett spett mellan kulan och läppen av fälgen. Applicera betydande tryck nedåt tills du trycker kulan ner till mitten av fälgen. Upprepa detta runt omkretsen av fälgen tills den övre vulsten är helt unseated. Upprepa för den andra sidan av däcket.
3

bort ventilen genom att skruva en ventil-monteringsverktyg på ventilen och dra ut den ur uttaget.
4

Placera ett spett under pärlan och dra upp och över läppen av fälgen. Dra spett ner, korsar mitten av fälgen när brytjärnet är placerad under listen för att få pärlan över läppen. Placera den andra brytjärnet intill det första så att båda pry barer är utsträckt över kanten och vulsten lyfts över i en sektion.
5

tvinga den andra brytjärnet runt omkretsen av den fälg, dra vulsten helt över läppen av fälgen tills den yttre vulsten inte längre monteras på fälgen.
6

delvis blåsa upp röret. Omkring 1 till 5 pounds per square inch är tillräckligt tryck. Spraya ytan av röret för smörjning med hjälp av en spray flaska fylld med fönster renare.
7

Lyft den yttre kanten på däcket upp och skjut röret nedanför däcket. Force röret runt läppen av fälgen tills röret är monterat på fälgen. Snurra röret tills ventilskaftet är belägen vid ventilens uttaget. Tryck in ventilen genom sockeln och fäst ventil-monteringsverktyget till ventilen. Inte helt sittplats ventilen vid denna tidpunkt. Låt röret falla in i däcket med ventilen-monteringsverktyget fortfarande sitter.
8

skjuta däckfoten över läppen av fälgen så att ett hörn hos vulsten är på plats på den högra sidan av hjulet. Använd spett att lyfta vulsten över läppen av fälgen börjar vid den undre sidan av fälgen och arbetar moturs medan du håller det första läget nedåt. Använd ett spett för att hålla första platsen på plats medan du skjuter andra pry bar runt omkretsen av fälgen för att lyfta kulan upp och över läppen. Besprutning pärlan med fönsterputs kommer att göra processen enklare.
9

Dra ventilen på plats med hjälp av den medföljande ventil-monteringsverktyg. Luft upp röret med en luftpump tills däcket till fabriken rekommenderade specifikationerna. Byt ventilkåpan.
10

Byt däcket på bilen och dra åt muttrarna nedåt. Sänk bilen och dra åt muttrarna med rörtång till fabriken rekommenderat åtdragningsmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101618.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.