Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur täta en Stem Tire Valve

De flesta däck läckor kommer från skador på grund av en fara på vägen, till exempel en spik. Dessa läckor kan lätt identifieras. Ofta är orsaken till oidentifierade läckor din ventilspindeln. Ventilskaftet skapar en tätning, med användning av gummibas av ventilskaftet som pressar mot fälgen. Basen av ventilskaftet, när den är helt tätad, bör vara rikligt för att bibehålla tätningen, men en skadad hål på fälgen kommer att bringa ventilskaftet att misslyckas med att skapa en tätning. Tätning ventilskaftet är enkel. Saker du behöver
Bolt-on ventilspindeln
Bead sealer
Jack
rörtång
Wrench
ventilkärnan borttagningsverktyg
Valve monteringsverktyg
Sprayflaska med fönsterputs
Luftpump
Gummiklubba
brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

bort däcket från bilen. Lyft hjulet med en domkraft, och ta bort muttrarna med en rörtång. Ställ åt muttrarna åt sidan, och placera däck på en plan yta.
2

Släpp lufttrycket i däcket genom att avlägsna ventilen kärna.
3

Bryt förseglingen mellan kulan och fälgen genom att placera ett spett mellan fälgen och pärla och applicera betydande prispress. Tryck pärlan nedåt, tills du har tillräcklig tillgång till insidan av fälgen, där ventilskaftet är placerad.
4

bort spindeln genom att skruva ett ventilskaft montera verktyget på den och knacka på verktyg med en gummiklubba, tills ventilspindeln tvingas tillbaka genom hålet.
5

Applicera en liten mängd vulstförsegling till hålet, och ominstallera ventilskaftet i omvänd ordning för hur du bort det. Du kan istället installera bolt-on ventilspindlarna genom att föra in bolt-on ventilen genom hålet och skruva enheten från insidan fälgen. Dra åt de båda fästbultarna, med hjälp av en skiftnyckel på insidan av fälgen, tills bolt-on ventilskaftet är säker. Bolt-on ventilspindlarna ger ett mycket starkare tätning än vulstförsegling kan skapa. Dock kommer båda alternativen att ventilspindeln till fullo täta.
6

Stå upp däcket, och luta på det, för att skapa lite inåt tryck. Sakta luft i däcket, och se till att pärla sälar hela vägen runt. Sätt tillbaka ventilen kärna, och höja däcktrycket till fabrikens rekommendationer. Spraya lite fönsterputs runt ventilskaftet för att säkerställa att det inte längre läcker.
7

Montera däcket på bilen, och dra åt muttrarna. Sakta sänka bilen till marken. Dra åt muttrarna till rekommendation från fabriken med rörtång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101617.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.