Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man återställer Chrysler TPMS

Många Chrysler fordon är utrustade med övervakning av däcktryck, eller TPMSs, som visar varningar på fordonens instrumentpaneler om lufttrycket i något av lastbilarnas däck blir underinflated. TPMS-varningslampan lyser så länge lågt däcktryck tillstånd föreligger. Det enda sättet att återställa systemet är att korrigera lågt lufttryck genom att lägga till luft beroende däck eller däck behöver det, och sedan ge Chrysler en chans att upptäcka förändringen medan du kör. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Tryckluft
Visa fler instruktioner
1

parkerar bilen på en plan yta. Stäng av motorn.
2

Ta av locket från ventilen stammen av ett däck. Tryck huvudet av ringtryckmätaren över ventilskaftet ordentligt så att det skapar en tätning runt stammen, håller lufttrycket i däcket. Dra mätaren av stammen och observera mätaren läsning. Om trycket är lägre än tillverkarens rekommenderade tryck, måste du lägga till luft. Gå till steg 3.
3

Tryck munstycket på din tryckluft källa på ventilspindeln för varje däck som behöver luft för att läggas till. Avlägsna munstycket efter några sekunder och mät trycket med mätaren igen. Fortsätt tills varje däck är pumpade till rätt tryck. Rekommenderat tryck för varje däck är tryckt på sidan av däcket.
4

tillbaka locket på ventilskaftet när däcket har rätt mängd luft, sedan flytta till ett annat däck. Följ dessa steg på alla fyra däcken.
5

Starta motorn. Kör bilen i upp till 20 minuter, över 15 km /h, för att ge de TPMS en chans att upptäcka trycket korrekt och återställas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101533.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.