Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en Dented Rim

Med tanke på tillståndet för många vägar i städer, potthål orsaka mycket skada på auto fälgar och däck varje år. Om resultatet av en sådan påverkan är en spricka i fälgen, kan du ha något annat val än att investera i en ny. Dagens bilar, dock ofta försedda med fälgar gjorda av legeringsmaterial. Dessa är ofta tuffare och bättre kunna stå emot den våldsamma effekten genom att böja snarare än att bryta. Och dessa krökar eller bucklor är inte dödsstöten som du kanske tror. Saker du behöver
Fotogen fackla
Torch gnista
Flat front hammare
Crowbar
Cement golv eller lika hård yta
Tjock, skyddshandskar
Visa fler instruktioner Review bort hjulet från bilen
1 palla upp bilen

Placera din bil i park och ställ in nödbromsen (för standard skift, placera bilen i växel istället för park) för att förhindra att hjulen spinner när du vrider åt muttrarna. Palla upp bilen med antingen en butik uttaget eller fabriken utfärdat jack, hittades nära reservdäcket. När lyft, lossa varje tappmuttem från kanten med fabriken utfärdat-nyckel, också med din fabrik jack. Placera faktorn utfärdat reservdäck på bilen och dra åt tappmuttem med skiftnyckel, och se till att dra åt muttrarna jämnt tills alla är säkra.
2 Ta bort däcken från fälgarna

bort däcket från fälgen genom att först placera en kofot mellan däcket och kanten av fälgen. Väl inne drar plats press på kofoten tills kanten av däcket över på utsidan av fälgen. Skjut kofot runt kanten tills en kant av däcket är helt utanför fälgen. Vänd fälgen runt och kila fast kofot mellan den återstående däckets kant och samma sida av fälgen du just används. Du är i grunden utför samma manöver igen men från andra sidan. Skjut hela vägen runt. Din däcket är nu från fälgen.
3

Upprepa processen med de andra däcken, som behövs. Addera Reparera Dented Rim

4 En handhållen gasolbrännare för bucklig området

Hitta bucklig yta på fälgen och se till att det inte finns några hårfina sprickor finns. Lay fälgen på en nivå cement eller asfalt golvet, med bucklig uppåt. Tänd din fackla och ställa lågan varm blå, placera sedan lågan på bucklig området och håll det. Du måste hålla värma bucklig området med facklan i flera minuter tills den har nått en lämplig nivå av följsamhet. Detta kommer att bero på vilken typ av fälg, tjockleken och materialet.
5 En platt hammare rätar fälgen

Stand fälgen inte på sidan med den bucklig kontaktytan nedåt. Med hjälp av hammaren, börja att hitta den bucklig area, inre kant första, yttre kant sista och arbeta buckla ur hjulet. Eftersom fälgen kyls, sluta hamra och värma. Varje hamrande session bör pågå cirka fem minuter innan fälgen kyls och kräver mer värme. Upprepa detta steg tills den inre kanten har återfått sin form och matcher med kurvan för den un-bucklig del av fälgen. Gör samma sak på den yttre fälgkanten, men inte hammare läppen av kanten själv. Efter viss möda, bör fälgen återfå något mycket nära sin ursprungliga form.
6 Service station till undsättning

tillbaka däcket på fälgen med kofot i motsatt rörelse. Placera fälgen platt på golvet och däcket platt på fälgen ovanför. Låt ett kanten på däcket överhäng sargkanten och kila fast kofot i gapet. Bänd däcket över kanten kant och skjut kofot hela vägen runt kanten tills ena sidan av däcket på fälgen. Upprepa med den andra sidan av däcket. Om detta visar sig vara för svårt, ta däcket och fälgen till en lokal mekaniker som kommer att kunna utföra detta steg och de steg som följer efter dig för en minimal avgift.
7 Bubbles lika läcker

Re- pumpa upp däcket och test med användning av en blandning av vatten och diskmedel. Häll blandningen över det luftfyllda däcket på fälgen och titta efter bubblor. Bubblor indikerar läckage. Helst dränka däcket i tvålvatten och titta efter bubblor. Denna metod kommer att visa sig lättare att se.
8 Allt gjort

tillbaka däcket och fälgen på din bil. Dra åt muttrarna jämnt som du gjorde med reservhjulet. Testa däcket och fälgen genom att köra i folktomma områden vid olika hastigheter och titta efter vickar eller skakar. Om du märker något alls som inte känns eller låter normalt, köra direkt till din mekaniker och ha en ny fälg installerad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101434.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.