Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort Brutna ventilkärnan beror Däck

En ventilspindeln på ett däck består av en gummi förseglade metallrör , en ventil kärna och en ventilhatt . Gummit som omger metallröret ger en yttre tätning mot ventilskaftet mot kanten så att luft inte undgår . Ventilen kärna ger en inre tätning för samma ändamål . Ventilhatten fungerar som en back-up till ventilkärnan , hjälper till att hålla smuts och skräp från att skada ventilkärnan samtidigt hjälpa till att upprätthålla en tätning. När ventilen kärna är skadad , måste du ersätta det med hjälp av en ventil verktyg kärna borttagning tillgängliga vid varje Biltema . Saker du behöver
ventilkärnan
borttagningsverktyg Spetstång
Visa fler instruktioner
1

bort ventilen kärna med ventilen verktyget kärnan borttagning . Ventilkärnan borttagningsverktyg glider in ventilspindeln och , precis som en skruv , vrider ut ventilkärnan .
2

Ta ventilkärnan med tång . Var försiktig så att du inte skadar de inre gängorna på ventilskaftet . Om ventilen kärnan bryts av i ventilskaftet och inte kan skruvas loss och vass tång kan inte ta bort det , du kommer att behöva byta ut hela ventilspindeln .
3

Installera den nya ventilkärnan i däcket med ventilen verktyget kärnan borttagning . Vrid den nya ventilkärnan medsols tills den sitter ordentligt i ventilskaftet . Nya ventilen kärnor finns tillgängliga på alla Biltema .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101534.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.