Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man tar bort en Frozen däck fälg

Även hjulen är konstruerade för att tas bort från ett fordons nav lätt när muttrarna tas bort, ibland hjul kan bli fryst till hubben. Detta händer när smuts och fukt fastnar mellan hjulet och navet och korrosion former, vilket gör att hjulet att bli fast på navet. Ta bort ett hjul som har blivit fryst till ett nav kan vara ganska svårt. Saker du behöver
Ordet jack
Däck järn
Penetrerande smörjmedel (WD40, etc.) katalog gasolbrännare
Breaker bar
Visa fler instruktioner

1

Parkera fordonet på en plan yta. Ställ in nödbroms och placera transmissionen i växel om den är manuell. Placera den i parken, om det är en automatisk.
2

Lossa hjul muttrarna med ett däck järn. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar så den har ett säkert stöd. Avsluta ta bort muttrarna och ställ dem åt sidan.
3

Spray penetrerande smörjmedel mellan hjulet och det område där den monteras på navet. Helt blöta området på den övre och nedre kanter där hjul och nav träffa så smörjmedlet tränger mellan de två. Låt det dra i flera timmar.
4

Använd en gasolbrännare för att värma det område där hjulet monteras på navet, kör facklan och tillbaka. Var mycket försiktig om det finns gummidetaljer närheten. Använd inte den här metoden om det finns bränsleledningar nära eller något brandfarligt.
5

Bänd av hjulet med en lång breaker bar mellan baksidan av ratten och en del av chassit på bilen. Placera en trasa mellan baren och hjulet för att skydda den repas. Använd bar som en hävstång för att tvinga hjulet.
6

Kick botten av däcket med foten. Om du inte har en breaker bar eller något att belåning till hjulet, försöka sparka den nedre delen av däcket. Dock vara mycket noga med att inte sparka hjulet själv för hårt, eftersom det kan repa hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101339.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.