Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad orsakar Inside däckslitage ?

Däckslitage är ett bra sätt att veta om det är något fel med din bil . När det märks inne däckslitage , kan det tyda på särskilda problem med den främre delen av bilen . Hjulinställning

En viktig orsak till insidan däckslitage är en bilens front är ur läge . Detta kan orsakas av att träffa potten hål , trottoarkanter eller körning på ojämna vägar . Däck anpassningen sker genom att justera " camber " av bilen , som hänvisar till hur rakt upp och ner dina däck är när man tittar på dem framifrån . Om bottnarna av däcken lutar på utsidan , du har negativ camber vilket kan orsaka överdriven inre däckslitage .
Kulleder

Kullänkar ansluter till dragstängerna och se till att din bil styr rätt . Kulleder ansluta styrarmarna till styrningen knogarna och håller dem på plats när dina däck studsa upp och ner på dåliga vägar . Så småningom blir de slitna , och inuti däckslitage oftast inträffar .
Slitna Struts eller stötdämpare

Inside däckslitage kan orsakas av slitna stag eller chock absorbatorer . Slitna chocker eller stöttor att hjulen kan studsa för mycket, i synnerhet på dåliga vägar , och resulterar typiskt i en inre eller yttre slitage mönster på slitbanan. Slitna stötar kan leda till att du känner ratten vibrerar efter att slå en bula .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101462.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.