Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hemlagad Tire Balancer

Det finns två huvudsakliga typer av hjul balansering: statisk och dynamisk. Dynamisk hjulbalansering justerar däckets placering i både vertikal och horisontell riktning, medan statisk balansering endast mäter problem i den vertikala riktningen. Även dynamisk balansering kan bli mycket mer exakta, i praktiken de flesta förare inte känner någon skillnad mellan de två. En statisk balansaxel är enkel att bygga och gör att du kan spara pengar jämfört med att ha dina hjul dynamiskt utifrån en professionell mekaniker. Saker du behöver
2-meter lång, 1 tum gängade rör
Sticky vikter Sida 2 pallbockar
två 1-tums nötter
Wedge Level Mössor och skål
Spreja smörjolja
Pencil
Visa fler instruktioner
1

Placera två pallbockar på en plan yta ungefär två meter ifrån varandra. Använd nivå för att se till att domkraften är planat.
2

Ställ gängade rör genom mitten av bilens däck.
3

Fäst kilen till en sida av hjulet och skålen till den andra sidan. Kilen ska passa in centrum av däcket.
4

Dra åt en-tums muttrarna på båda sidorna av den gängade röret så kilen och skål är säkrade mot kanterna för det däck som centrera hjulet på det gängade röret.
5

Placera röret på pallbockar. Justera avståndet mellan pallbockar vid behov.
6

Spraya två pallbockar med spray smörjmedel där röret sitter.
7

Snurra däcket ett kvarts varv i någon riktning, håll den fast och låt den gå. Däcket kommer att snurra så det tyngsta punkten av däcket är i botten. Gör en markering på toppen av däcket (på insidan kanten) med en penna. För att kontrollera att du har rätt punkt, upprepa denna procedur flera gånger och vrid däcket i flera riktningar.
8

Fäst 0.5-uns av klibbiga tyngd till däckets fälg på något märke som gjordes. Se de klibbiga vikter så nära mittlinjen som möjligt.
9

Upprepa åtgärderna i steg 7 och 8 tills däcket inte längre snurrar och stannar i samma position när det släpps från greppet. Fortsätt att tillsätta och ta bort klibbiga vikt tills du uppnår denna punkt. En obalanserad däck kommer alltid att sluta snurra på samma punkt, medan ett balanserat däck stannar vid slumpmässiga positioner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101926.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.