Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man beräknar massan av luften i en luftfylld Tire

Beräkning av massan av luften är relativt enkel eftersom, på grund av dess kemiska sammansättning, har luften en etablerad molmassa vid olika betingelser av volym och tryck. Vid standardtryck och temperatur (STP), till exempel, har luften en molvolym på 22,4 liter (cubic decimeter) och en molmassa 29 gram. Det är, om du tog 29 gram luft vid STP, skulle det spridas över 22.4 liter. Detta förhållande kan lätt användas för att bestämma massan av någon volym av luft vid ett visst tryck. Saker du behöver
Måttband
Pressure Calculator mätare
eller anteckningspapper
Visa fler instruktioner
Volym
1 Diametern är avståndet mellan utsidan fälgar med en cirkel.

Mät två diametrar hos däcket. Diametern är ett centralt tvärsnitt av en cirkel. För ytterdiameter av däcket, använd din måttband för att hitta avståndet från änden av däcket till den andra. För innerdiameter, använd din måttband för att hitta avståndet från ena änden av navkapsel till den andra.
2

Beräkna volymen av de två cylindrarna med standarden volymen ekvationen, där volym = pi x radien i kvadrat x höjd. För varje cylinder, kommer du att använda 3,14 som ett ungefärligt värde för pi. För varje radie, helt enkelt dela diametern du mätte i steg 1 med två. För radien i kvadrat, multiplicera detta tal med sig själv. För varje höjd, använd diametrarna du mätte i steg 1. Du kommer att ha två olika mått här, en baserad på utrymmet av hela däcket, och en baserad på utrymmet i navkapseln.
3

Beräkna volymen av området fylls med luft . Med de två mätningar som finns i steg 2, se skillnaden i volym. Dra den volym den mindre cylindern från volymen av den större cylindern för att bestämma den exakta volymen av utrymmet i det däck som faktiskt är fylld med luft.
Pressure
4 < p> Bestäm trycket av däcket med en mätare. För beräkningar, har en väl pumpat däck ca 30 PSI, eller pund per kvadrattum av tryck, eller två gånger STP villkor. Därför, om vid normal temperatur och tryck, 29 gram luft tar upp 22.4 liter (ca 1,3 gram /liter), vid 30 PSI priset är dubbelt eller 2,6 gram /liter.
5

Beräkna massan . Där mass = volym x densitet, multiplicera volymen (finns i steg 3 av avsnitt 1) ​​med densiteten (finns i steg 1 i avsnitt 2).
6

Kontrollera ditt arbete mot ett exempel. Om man exempelvis antar 30 tryck PSI däck och en densitet av 2,6 gram per liter och en standarddäck volym av tio liter, skulle den totala massan av luft vara 26 gram (2,6 gram /liter x 10 liter = 26 gram). Massan av luften bör vara relativt låg om inte trycket är extremt hög.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101456.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.