Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man byter ett däck på en Infinity QX4

The Infinity QX4 är en mycket populär SUV modell med ett sportigt utseende och lyx styling. Den QX4 är en mycket robust och tuff bil, och ändå ger en mycket bekväm åktur. I händelse av att du måste byta däck på din Infinity QX4, den öppna hjul och design ger dig snabb åtkomst till de däck, som gör det ganska lätt att byta däck och få dig tillbaka på vägen. Saker du behöver
4-by-4-6-tums träkloss
domkraft
kofot eller däck verktyg
pallbock
Visa fler instruktioner

1

Sätt fordonets transmission i "Park" och placera en träkloss framför en av de främre däck. Om du ändrar ett framdäcket, placera blocket framför den motsatta framdäcket. Tryck kvarter upp mot framsidan av däcket så att fordonet inte kommer att rulla. Om du är parkerade i ett område där bilen lutar neråt mot baksidan, placera ett block på baksidan kanten av det främre däcket också.
2

Lossa muttrarna på däcket som du kommer att förändras med ett däck verktyg eller kofot. Lossa muttrarna genom att vrida däcket verktyget moturs på muttern och vrida bara tillräckligt så att de inte kommer att medföra att däcket vända när den lyfts upp på domkraften -. Kanske en eller två hela varv på muttern

3

Placera fordonet domkraften under fordonets ram nära främre eller bakre däck, beroende på vilket däck du vill ändra. Du kommer att se ett cirkulär skåra på undersidan av ramen att ditt uttag kommer att passa in för att hjälpa till att stabilisera bilen när den lyfts upp.
4

Kontrollera att domkraften hydrauliska avlastningsventil låses på plats och sätter däcket verktyget i skåran på sidan av uttaget. Hissa upp bilen genom att flytta däcket verktyget upp och ner, vilket gör domkraften för att lyfta upp bilen. Fortsätt med detta tills däcket är fritt från marken, sedan fortsätta lyfta bilen lite mer med bilen uttaget tills du kan glida en pallbock under hjulaxeln närmast däcket du behöver ändra.
5

Skjut pallbock under bilarna axel nära däcket och sänka bilen på ställningen genom att sakta vrida hydrauliska utlösningsventil på din domkraft med däcket verktyget tills bilen kommer att vila på stödet. När bilen sitter på domkraften, låser den hydrauliska utlösningsventil genom att vrida det tillbaka till det låsta läget. Om du upptäcker att din däck sitter tillbaka på marken efter att sänka bilen på stödbenet, höja upp bilen med domkraft och ställa stödbenet på en högre inställning. Sedan upprepa processen för att sänka bilen på domkraften.
6

Lossa muttrarna på däcket med hjälp av ett däck verktyg för att skruva loss dem från axeln navbultarna. Ta bort det gamla däcket och ersätta den med en reservdel. Ställ däcket på navet bultarna och hålla den på plats medan du sätter muttrarna tillbaka bultarna och dra åt dem. Börja längst upp tappmuttem och dra åt muttern så mycket du kan med däcket verktyget tills däcket börjar vända på axeln. Flytta till tappmuttem på motsatt sida av navet och upprepa processen för att dra åt bulten. Fortsätt denna process att flytta till motsatta sidor av navet tills du har skärpt muttern så långt du kan utan att vrida på ratten.
7

lyfta fordonet med domkraft tills du kan ta bort jack stå från under axeln och ta det helt ut från under bilen. Vrid långsamt hydrauliska utlösningsventil och låta bilen att sitta på marken. Ta bilen uttaget från bilen ramen annonsen sedan använda däck verktyg för att dra åt bultarna på däcket du ersatt, följer samma mönster som steg 6 tills bultarna dras åt så långt du kan utan att bryta bultarna.

8

bort blocken från framdäcket på din bil och sätta din domkraft, pallbock, gamla däck och alla verktyg på baksidan av ditt fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100992.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.