Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Auto hjulinställningssystem Specifikationer

Hjulinställning hänvisar till den vertikala och horisontella positionen för en bilens hjul i förhållande till kroppen av bilen. Dåliga vägar och gropar kan orsaka hjulen att gå ur läge. När du utför hjulinställning, tekniker och ägare kontrollerar fyra vinklar som kan behöva justeras för att se till att däcken slits jämnt. Hjul som är ur läge med bara några grader kan orsaka däcken slits ut innan de borde. Camber

Camber avser vinkeln på fram-och bakhjulen när de ses från framsidan av bilen. Hjul som lutar inåt har en negativ camber, hjul som lutar utåt ha en positiv camber. Camber mäts i grader. Däck som visar överdriven trampa slitage på antingen insidan eller utsidan av däcket behöver vanligtvis camber justering.
Caster

Caster avser vinkeln mellan två pivot punkter, skapas när rattvarv framhjulen. En kulled och en strut montera kontrollerar hur väl hjulen snurrar. Caster mäts i grader från fordonets front. När den övre pivot lutar mot baksidan av bilen, är det hjul positivt. En pivot som lutar mot framsidan av bilen har negativ caster. En bil som driver eller drar åt ena sidan kan behöva caster justering.
Toe

Toe avser måttet mellan framsidan av två matchande däck och baksidan av två matchande däck. Om de främre sidorna av däcken är närmare än baksidorna är däcken sägs toe-in. Om baksidorna av däcken är närmare än de främre sidorna är däcken sägs toe-out. De flesta bilar har justerats något toe-in som ger bilen en bättre känsla vid höga hastigheter. En bil med befjädrade slitage antingen båda framdäcken eller båda bakhjulen kan behöva tå justering.
Thrust Angle
vinkel

Thrust, även känd som fyra-hjulinställning, hänför sig till vinkeln på framaxeln i förhållande till bakaxeln. Thrust vinkel justering säkerställer att alla fyra däcken är i linje med varandra. Bilar med oberoende upphängning kan oftast dra nytta dragkraft vinkel justering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101870.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.