Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man Välj ett Däckstorlek för din pickup

Använda fel däckstorlek på din lastbil ger mer gas användning och andra problem, bland annat underlåtenheten av dina däck. Systemet för däck dimensionering är ofta förvirrande för nybörjare, särskilt eftersom det består av en serie bokstäver och siffror och vissa bokstäver är viktigare än andra. T för exempel indikerar en temporär eller reservhjul och används endast under en kort tidsperiod. Det enda sättet att hålla dig säker och skydda viktfördelning din pickup är genom att välja rätt däck. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera däckens detaljer inuti din instruktionsbok. Handboken visar tydligt vilken storlek och typ av däck som behövs för din lastbil och anger vikten eller storleken på däcken. Om du förlorat din instruktionsbok, kolla i slutet av dörren på förarsidan, som ska ha samma information.
2

Läs de siffror som listas på lastbilens däck. Lastbilsdäck vanligtvis börja med ett "P", vilket tyder på en lastbil passagerare stil eller "LT", som är avsedd för större och tyngre lastbilar, särskilt de som används för bogsering ändamål. Addera 3

Jämför däck detaljer till numret som finns på din nuvarande däck. De två uppsättningarna ska matcha, vilket visar att du använder rätt storlek däcken. Om du märker att däcken på din bil är annorlunda än de som anges i din instruktionsbok, betyder det att du köpt fel storlek.
4

Titta på alla siffror för att bestämma rätt storlek behövs . Till exempel: LT195/50R16 63H. De tre första siffrorna anger bredden av slitbanan, medan den andra nummer (50) avser höjden av däcket. De nästa nummer (16) indikerar hjulets diametern eller kanten av däcket. Den sista siffran indikerar hastigheten betyg och belastningsindex, även känd som tjänstebeskrivning.
5

Pick däck som matchar de rekommendationer som anges i bruksanvisningen, i motsats till de däck som för närvarande används på din lastbil. Ägna särskild uppmärksamhet åt brevet och använda rätt typ av däck samt. Storleken på lastbilsdäck är baserad på vikten av lastbilen och använder fel storlek resulterar i problem, som att inte stanna snabbt i händelse av en nödsituation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101265.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.