Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad orsakar Sidewall Bubbles i däck?

Däck består av gummiblandningar, lager av tyg snören, ståltråd och lim som håller ihop allt. Skikten med textila sladdar och ståltråden tillhandahålla strukturen och formen på ett däck - gummit är sträckt över sladdar och tråd, som utgör den största delen av ett däck. Om styrkan i bindningen mellan gummiblandningar, linorna tyg och ståltråd äventyras, kan bubblor bildas i däckets sidoväggar. Defekter

Under tillverkningsprocessen, om gummiblandningar, är lager av tyg rep, ståltråd eller lim förorenade, eller om lim inte fastnar rätt till gummi, lagren och tråd, den skikt och tråd kan separera, vilket resulterar i luftfickor. Sådana bubblor bildas inom de första sex månaderna av däckets användning.
Underpumpning

underinflated däck är mer flexibla än däcktrycket. När däcken är underinflated, blir det varmt inuti däcket och orsakar de lim som binder lagren av tyg sladdar och ståltråd tillsammans för att bryta ner. Följaktligen kommer lagren och metall inte bindas ihop som tänkt och bubblor bildas mellan materialen. Köra över gropar, trottoarkanter Addera ditt dåliga vägar

, obelagda vägar och andra faror väg då ett däck är inklämd mellan dess kant och vägen kan också resultera i bubblor i en däckets sidoväggar. När däcket träffar jättegryta, trottoarkant eller andra faror och kan lagren av tyg sladdar skadas, brytas eller separerade, och så småningom bubblor bildas i däcksidan.

De med lågprofildäck är mer benägna att ha bubblor form i deras däckets sidoväggar grund på väg skador på däck än de som kör hög profil fordon bara för att lågprofildäck är mer mottagliga för farliga vägar. Hög profil däck fortfarande kan skadas, dock.
Överlast

När bilarna laddas ner med tunga saker, lägger vikten trycket på däcken. När bilen färdas, kommer däcket sträcka under lasten. Även om gummit är flexibel, skikten av tyg sladd och ståltråd är inte lika flexibla. Skador skikten och tråd kan leda och bubblor bildas i däcksidan.
Förebyggande

Bubblor i sidoväggarna av däck kan undvikas genom att regelbundet kontrollera dina däck , har din mekaniker regelbundet kontrollera dina däck, kontrollera din vecka däcktryck, undviker farliga vägar med gropar och grus och undvika körning på trottoarkanter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101264.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.