Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Korrekt bildäck monteringsprocedurerna

För att kunna montera bildäck idag, behöver du ett däck montering maskin som integrerar en fälg-klämma låsanordning. Dessa maskiner drivs av el eller hydrauliskt tryck eller en kombination av båda. Montering däck har potential att bli en farlig uppgift för oerfarna. Lämplig utbildning och erfarenhet kommer att bidra till att se till att korrekt förfarande av däck montering förvärvas, effektivt och säkert. Däcket Machine

Däck maskiner anställa adaptrar och tillägg som gör att du kan bryta ner det gamla däcket och /eller montera ett nytt däck på en fälg med samma maskin. Detta sparar tid, spenderat pengar på arbetskostnader och utrymme. Däck maskiner använder antingen elektricitet eller hydrauliskt tryck eller båda för att aktivera förlängningarna av enheten och kräver försiktighet och utbildning för att använda på ett säkert och effektivt sätt. Dagens bildäck kommer i en mängd olika storlekar och konstruktion som kräver noggrann placering och förfarandemässiga varianser i syfte att montera däcket korrekt på fälgen. Utbildning är nödvändigt för däck tekniker obekanta med förlängningar och adaptrar för att säkerställa säker hantering utan att skada uppstår på fälgen, däcket eller resultera i personskador. Montering av däck

< p> Hjulfälgen placeras horisontellt på fälgen-klämanordningen med toppen av kanten uppåt. Extensions på fälgen-klämman utöka båda eller komprimera säkra fälgen på klämmorna. Däck smörjmedel sprids sedan över insidan och utsidan pärla av däcket. En utbytbar arm med ett montage huvud placeras därefter strategiskt genom navet av däcket och låses fast mot fälgen. Applicera den nedre vulsten av däcket på fälgen tillåter armen och monteringshuvudet till lätt sprida pärldiameter av däcket på fälgen. Därefter placera den övre vulsten av däcket längs monteringshuvud och tryck mot sidoväggen av däcket direkt framför huvudet. Vissa däck maskiner levereras med tillägg som gör detta åt dig eller vissa kräver manuellt tryck från dina händer för att utföra uppgiften på rätt sätt. Genom att aktivera rotation fälg-klämman bord med hjälp av en pedal placerad på framsidan eller sidan av maskinen, snurrar bordet medurs och den översta pärlan sprids nog runt kanten för att effektivt sittplats däcket på fälgen. Om trycket appliceras på däcksidan är inte tillräckligt, eller däcksidan är att styv för att göra detta, kan den sträng av däcket hängas upp längs montering huvudet och skadade. Vara säker på att få rätt utbildning för att använda däcket maskinen på flera olika typer av däck och hjul tillämpningar rim innan du försöker montera ett däck.
Match-Montering
< p> Match-montering av ett däck är en rekommenderad procedur som många kvalificerade däck tekniker är medvetna om. Många kvalitet däck kommer med små målade indikator märken på dem som bör anpassas till märken på fälgen eller ventilskaftet av däcket. Även om inte alla däcken använda match-montering indikatorer på däcksidan, när de gör det, är det rekommenderat att de kan användas vid montering av däcket. Gula markeringar indikerar vikten balansen av däcket och bör anpassas till ventilspindeln av däcket. Röda markeringar indikerar likformigheten av däcket och bör anpassas till en markering på fälgen indikerar minimal springa ut på fälgen.

Rotationsriktningsberoende däck, även känd som riktade däck, måste monteras på hjulet fälgar genom applicering till riktningen av slitbanan. Detta kan vara den enda gången då match-montering är ineffektivt att montera minst två av däcken eftersom indikatorerna ska målas på den motsatta sidan av sidoväggen och svåra att anpassa ordentligt till ventilspindeln eller fälg märkning.
< p> Korrekt balansering av däcket efter monteringen kommer att hjälpa till att minimera oförmåga att matcha montera korrekt, men kan kräva mer tyngd på fälgen.

När match-montering, de målade indikatorerna på däcksidan bör vara vänd uppåt för att framgångsrikt matcha-montera däcket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101061.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.