Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur får man en mutter låsklack Off

hjulmuttrarna hålla bilens däck på sina hjul. Som ett stöldskydd, kommer vissa bilar försedda med lås muttrarna, som är utformade för att förhindra en vanlig momentnyckel användning på dem. Detta är ett vanligt problem för köpare av begagnade bilar, eftersom många inte kommer med den ursprungliga lug nut nyckel. Medan en speciell tillverkares nyckel utformad för att passa de särskilda muttrarna på dina hjul kan köpas, det finns andra alternativ för att ta bort låsa muttrarna. Saker du behöver
Locking lug nut borttagning kit
Vice grepp
Hammer
Lug nut nyckel
momentnyckel inställd på muttrarna
Visa fler instruktioner

1

Kontakta fordonets tillverkare och ordning lämplig tappmuttem nyckel om du omedelbart inte behöver ta bort muttrarna. De flesta lås muttrarna har tillverkarens namn och artikelnummer tryckt på dem. Skriv namn och nummer ner, kontakta tillverkaren och beställa en ny nyckel. När det anländer, kan du ta bort dina låsning hjulmuttrarna.
2

Använd en låsklack kit mutter bort om du inte kan vänta på en ny nyckel från tillverkaren. Dessa kit innehåller ett antal hylsor avsedda att undanröja de flesta låsklack nötter. Bestäm och bifoga lämplig storlek uttag för dina muttrarna till en vanlig spärrnyckel och placera den över låsmuttern. Vrid tappmuttem moturs tills det lossnar. Detta kan strippa muttern, så har en extra uppsättning av muttrarna till hands. Låsa hjulmuttrarna är inte konstruerad för att användas med en pneumatisk mutterdragare, så ta bort muttrarna med hylsa och spärrskaft.
3

Ta bort muttern med vice grepp om du inte har tillgång till en låsmutter borttagning kit. Dra ett par vice grepp runt låsmuttern. Vrid vice grepp moturs för att lossa tappmuttem. Använd en hammare för att slå de vice grepp i moturs riktning om muttern är svårt att vända för hand. Vrid tappmuttem tills den kan dras av för hand. De vice grepp kan behöva efterdras flera gånger som muttern kan remsan.
4

Ta din bil till en mekaniker butiken om du inte kan utföra de tidigare stegen. De flesta mekaniker har verktyg för att ta bort låsmuttrarna och ersätta dem med vanliga hjulmuttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101670.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.