Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man använder en Däck Gage mönsterdjup

Att se dina däck har tillräckligt mönsterdjup är en viktig del av däck underhåll. Du behöver minst en sextondel av en tum av däckens mönsterdjup i de flesta stater. Mindre mönsterdjup än det är osäkert. Kontrollera din Däckens mönsterdjup kan också hjälpa till att identifiera andra fordon som t.ex. felaktiga lufttryck, slitna delar och fordon frågor anpassning. Du kan använda ett däck gage mönsterdjup för att mäta mönsterdjup på dina däck. Följ dessa steg för att kontrollera djupet av din däckets slitbana ungefär var 6.000 till 8.000 miles. Saker du behöver
däckens mönsterdjup gage
Visa fler instruktioner
1

bestämma vilken typ av däckens mönsterdjup gage du använder. Mest däckens mönsterdjup gages åtgärd 32nds av en tum, men en del också mäta i millimeter.
2

Kontrollera att däckens mönsterdjup gage är korrekt genom att trycka ner det på en hård, plan yta. Det ska visa noll när du trycker det mot marken.
3

Tryck mätskalan i gage tills det inte kommer att gå längre.
4

Placera metalldelen av däckens mönsterdjup gage (sonden) i däckets slitbana spåret, det område där den dips ner.
5

Push basen av däckens mönsterdjup gage nedåt tills det är i jämnhöjd med den övre delen av däcket.
6

Avlägsna gage försiktigt utan att röra sonden eller skalan.
7

Kontrollera djupet däckets slitbana genom att läsa mätningen på skalan. Detta är det nummer som är i jämnhöjd med basen av däcket mönsterdjup gage. Upprepa ovanstående steg vid fyra olika ställen på däcket, minst 15 inches isär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101111.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.