Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du matchar Däck för hjul?

Matcha ett däck till ett hjul är avgörande för korrekt körning och total säkerhet. Däck av fel storlek kan orsaka allvarliga skador på fordonet, till egendom och individer. Det första steget i att matcha ett däck till ett hjul är att kunna läsa däckstorlek. När du vet hur man läser en däckstorlek, kommer du att kunna matcha ett däck till ett hjul diameter och bestämma rätt bredd och höjd för din bil. Det finns två distinkta och vanliga sätt att representera däckstorlekar. Ett sätt används ofta på personbilar medan den andra används ofta på fritidsfordon såsom ATV. Instruktioner
personbil däckstorlekar
1

Hitta en däckets storlek finns på däcksidan. Detta kommer att bestå av tre siffror, ett snedstreck, två fler nummer, och "R", och ytterligare två siffror, till exempel "285/45R19."
2

Läs det första numret i däckdimension - När det gäller vårt exempel, är det 285. Detta är däckets bredd i millimeter, mätt vid den bredaste punkten Addera 3

Läs det andra numret i däckstorlek -. I vårt exempel är det 65. Detta är däckets sidovägg höjd, representerad som en procentandel av däckets bredd. Vårt exempel däckets höjd skulle vara 185,25 mm (285 multiplicerat med 65 procent av 285)
4

Läs det tredje numret i däckstorlek -. I vårt exempel är det 19. Den tredje siffran är diametern på hålet i centrum av däcket - eller mer exakt, det är diametern av hjulet på vilken här däcket kommer att passa. Om din bil eller lastbil är hjulet är 19 inches, de två siffrorna efter "R" på ett däck som passar dina hjul måste vara 19. Om bilens fälgar är 15-tums fälgar, måste siffrorna efter "R" på ett däck som passar din bil vara 15.
Husbil Däckstorlek
5 < p> Leta upp däckdimension, finns på däcksidan. Detta kommer att likna 25x10-12, 25X10X12 eller 25-10-12. Avskiljarna varierar från tillverkaren, men ordningen på siffrorna kommer att förbli densamma.
6

Läs det första numret i däckdimension. 25 är det första numret i vårt exempel 25x10-12. Detta representerar ungefärlig däckhöjden i inches.
7

Läs det andra numret i däckdimension. Det andra numret i vårt exempel, 10, representerar bredden av däcket i inches.
8

Läs den tredje siffran i däckstorlek. Den tredje nummer från vårt exempel 12, motsvarar storleken av fälgen, i inches, ska däcket monteras på. En ATV däck vars tredje numret är 12 passar endast på en fälg, vars diameter är 12 inches.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101252.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.