Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Skillnad mellan däck Balans & Alignment

Justering och balans är båda viktiga för att få mest och säkraste slits ut av dina däck. Justera och balansera bör göras när du får nya däck och när du märker att bilen vibrerar eller dra en eller annan riktning. Orsaker

Trasiga band i däcket, lera i kanterna, kan däcken inte är balanserade när de monteras eller bilen är ur läge orsaka ett däck för att vara ur balans. En bil får ur läge genom att krocka med trottoarkanter eller gå igenom gropar eller när vissa delar som styr styrning och fjädring slits ut.
Visuella ledtrådar

Ett däck som är inte balanserat kan ha en s-ser klump som löper genom mitten av det eller har lera i fälgarna. Det kan också vara ojämnt slitna. En bil som är ur läge kan ha ojämn slitage på alla fyra däck, vara mer sliten på ena eller andra sidan eller slits ut däcken snabbare än normalt.
Indikatorer While Driving

När däcken är obalanserade bilen vibrerar, vilket är särskilt märkbart vid normal körning hastigheter. När en bil är ur läge det oftast drar en eller annan riktning.
Reparation

Både balansering av däck och inriktning måste göras av en professionell med specialverktyg.

Konsekvens
p Om du inte får dina däck balanserat, är det största problemet ojämnt slitage på dem och en obekväm rida. Inte fastställande inriktning när det behövs kan vara en indikator på slitna delar, och kan resultera i slitna delar som kan hamna i en farlig situation, till exempel, hjulen falla av.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101306.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.