Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man reparerar en lastbil Rim

Du kan göra två typer av skador på stål lastbil fälgar, sprickor och böjar. Båda typerna förekommer främst från off-road körning, slår gropar eller ridning på trottoarkanter. Sprickor i stålfälgar kräver professionell reparation eller utbyte. Kostnaden för varje är ungefär samma. En reparerad spricka har potential att dyka upp om du slår någon form av fara på vägen, så att din lastbil är säkrare med direkt ersättare. Bent stålfälgar kräver värme och kraft som ska repareras, du kan göra det själv i cirka 30 minuter till en timme, om du vet hur. Saker du behöver
Handhållna gasolbrännare
Hammer
Rim plattången Tool Review Rak kant
Metall fil
Stålull
Visa fler instruktioner

1

Ta ratten till en professionell för att få det demonteras från fälgen. Du kan ta bort däcket från fälgen själv använder pry barer, men processen är mycket svårt utan förkunskaper.
2

Värm den skadade delen av kanten med hjälp av en handhållen gasolbrännare för två till tre minuter. Hetta inte upp till den synliga aspekten av fälgen om du har någon form av beläggning eller finish som du vill skydda. Du kommer att ha mindre brännande på fälgen om du använder en blå låga på brännaren.
3

Hammer området med hjälp av korta men kraftfulla svängningar tills böjen är reparerad. Du kommer troligen att behöva värma området flera gånger för att få den i rätt form. Använd någon typ av rak kant, t.ex. en linjal eller platt träbit, för att mäta reparationen. Du kan använda ett verktyg fälg plattång som en uppsättning av tång. Verktyget fäster den skadade delen, och du drar ut och ner på kurvan för att reparera den.
4

Fila bort eventuella grader eller repor med en metall-fil och stålull. Rengör området med stålull gång komplett.
5

Ta däck och fälg till en professionell för att ha det monterat och balanserat. Sedan lägga tillbaka på fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101650.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.