Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Auto Chains Vs. Vinterdäck

Vinterdäck och kedjor auto är båda avsedda att hjälpa stridsfordon is och snö under körning under vintermånaderna. Dessa delar av utrustning arbete genom att ge mer grepp på hala ytor, vilket minskar risken för sladd eller glider på vägen. Identifiering

Vinterdäck är däck gjorda med djupa trådar och gummi som är gjuten för kallare temperaturer. Auto kedjor, även kallade snökedjor och slirskydd, helt enkelt kopplade metall kedjor som hakas runt fordonets däck.
Kostnad

Auto kedjor är billigare än snö däck, från $ 40 till $ 100 per set, och med januari 2010. Vinterdäck kosta allt från $ 65 till $ 145 och uppåt per däck, plus avgifter installation.
Typer

Auto kedjorna finns i en version som du lindar runt däcken samt en version som du kör in. Vinterdäck finns med många bredder och mönsterdjup för olika svårighetsgrad vägförhållanden.
Överväganden

auto kedjor är billigare och fungerar ganska bra, de är jobbigt att ta av och på däck. Men vinterdäck inte tänkt att användas under alla årstider, så du skulle behöva byta däck när vintern är slut.
Varning

Auto kedjor kraftigt medhjälpare i dragkraft genom att lyfta däcken från snö och is, men kedjorna inte fungerar för att köra över 30 miles per timme, eftersom du riskerar att blåsa ut dina däck. Vinterdäck kan fungera bra i isiga eller lätta snöförhållanden, men i djupare snö, däcken tappar väggreppet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101214.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.