Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att avgöra när en Michelin däcket Made

Liksom de flesta saker, däcken har ett utgångsdatum av slag. Dryrot och annan försämring kan uppstå med åldern, så att veta åldern på däcket kan hjälpa dig att undvika äldre däck som kan ha en högre risk för farliga fel. Datumet för tillverkningen är stämplat på däcksidan, enligt de regler som införts av Department of Transportation (DOT) och berättar året och veckan på året av tillverkningen. Instruktioner
1

Leta efter en stor serie av bokstäver och siffror som börjar med "DOT," stämplat på sidan av dina däck, nära kanten. Om du inte kan hitta den, titta på den andra sidan, eftersom förordningen endast diktera datum stämplas på ena sidan. Det ska vara 10, 11 eller 12 bokstäver och siffror efter "DOT".
2

Leta efter siffrorna i slutet av serien. Det kommer antingen att vara tre eller fyra siffror efter en serie bokstäver. Addera 3

Analysera de två första siffrorna som veckan av tillverkningen. Till exempel, om siffrorna var 1206, representerar "12" vecka 12 i år för tillverkning. Om siffrorna var 519, sedan "51" står för vecka 51.
4

Analysera de resterade siffrorna. Det bör finnas antingen en eller två siffror kvar. Två siffror representerar året, medan en enda siffra representerar år av "vissa" årtionde före 2000. Till exempel i siffrorna 1206, representerar "06" år 2006. I siffrorna 519, representerar "9" det nionde året av något decennium utan ytterligare förtydliganden, även om du vet att det är före 2000 och mer än 10 år gammal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101898.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.