Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Rotera däck på en Dually

Lastbilar med dubbla bakhjul kan utvecklas ojämnt däckslitage om däcken inte är regelbundet roteras. Dessutom stannar garantin på många nya däck endast i kraft om däcken har vridits på ett regelbundet schema. Regelbunden däck rotation på din dually förlänger däckets livslängd. Saker du behöver
Fyra pallbockar
Heavy Duty Hydraulisk Floor Jack
rörtång eller Mutterdragare
Torque Wrench
Visa fler instruktioner
1

Dra åt parkeringsbromsen och kontrollera att den automatiska växellådan är i parken, eller att den manuella växellådan är i 1: ans växel.
2

Jack upp framför lastbilen med hjälp av hydraulisk domkraft. I mitten av framaxeln är en bra domkraftsfästet. Placera två av domkraften under axeln innanför hjulen och sänk framaxeln på pallbockar. Framhjulen ska vara igång.
3

Jack upp den bakre delen av lastbilen, placera domkraften under bakaxeln differential. Placera domkraften under axeln innanför hjulen. Sänk den bakre delen av lastbilen på pallbockar.
4

Använd rörtång eller mutterdragare för att ta bort klackarna från alla fyra hjul positioner och ta de sex hjulen från naven. Anteckna utgångsläget för varje däck.
5

Rotera hjul och däck genom att flytta de däck som var på utsidan bakre läget till insidan dubbla position på samma sida. Insidan dubbelmontage flytta upp till framaxeln på samma sida och framhjulen och däck blir utanför dubbelmontage, återigen på samma sida.
6

Montera alla hjulen på nya positioner. Klackarna ska dras åt i en "stjärna", eller cross-over mönster. Kontrollera den slutliga tätheten av klackarna med momentnyckel, dra åt dem till moment som anges i bilens instruktionsbok.
7

Sänk trucken genom att först palla upp bakaxeln, ta bort domkraften och sänkning av trucken på däcken. Upprepa för framför lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101315.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.