Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur skiftar hjulen på en bil

Det är viktigt för en person som kör att veta hur man ska byta däck på en bil. Du vet aldrig när eller var du kanske en punktering. Du kan vara i ett läge där väg tjänsten är inte tillgänglig. Ibland är du i en hast. Det är när vägservice berättar att det finns fem andra samtal framför er, så du kommer att behöva vänta ett par timmar. Om du bor på en plats med hårda vintrar, kan du behöva ändra alla fyra hjul varje höst för bättre grepp och varje vår för bättre körsträcka. Om denna tjänst inte är i din budget så måste du veta hur man ändrar hjulen på en bil själv. Saker du behöver
Crowbar eller socket
Jack
reservhjul
Visa fler instruktioner
Ändra Hjul på din bil
1 p Om ditt däcken har navkapslar, måste du ta bort navkapseln att exponera de nötter som du behöver för att ta bort.
2

Lossa alla muttrarna med en kofot eller uttag, men ta inte bort dem förrän du jack upp bilen. Hjulen kommer att snurra om du försöker lossa muttrarna när du hissa upp bilen.
3

Titta under bilen och leta reda på metallram. Placera jack direkt under ramen. Nu måste du höja uttaget. Vissa uttag kräver en upp och ner rörelse och andra kräver att vrida en ratt för att höja dem.
4

Höj domkraften tills du bara kan snurra hjulet. Det är inte nödvändigt att ha en hel del höjd och det kan vara farligt om fordonet glider ut från uttaget. Däcket behöver bara vara tillräckligt hög för att dra bort det och sätta en annan tillbaka hjulet på bilen.
5

bort alla muttrarna. Om de är ganska löst, kanske du kan vända dem för hand, kom ihåg att vända motsols för att lossa. Om du tog bort en navkapsel sedan placera muttrarna i navkapseln så att de inte blir missriktad.
6

Dra av hjulet och placera den undan. Plocka upp det nya hjulet och passa in bultarna med hålen, och sedan trycka på den. Placera alla muttrarna tillbaka på bultarna och finger-dra åt muttrarna.
7

Sänk domkraften sätta tillbaka bilen på marken. Nu använder kofot eller uttag för att dra åt alla muttrarna så hårt du kan. Hoppa inte över detta steg eller dina hjul kan lossna under körning på vägen. Upprepa dessa steg för varje hjul du behöver ändra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100835.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.