Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur bestämma rätt Däckstorlek för Hjulstorlek

mäthjul ( även kallad navkapslar eller fälgar ) för däck kan verka som en svår uppgift . När du mäter ett däck för att ta reda på vilken storlek hjul du behöver för det , många gånger du kommer att komma upp med ett annat nummer som faktiskt behövs . Det är viktigt att veta hur man läser din däckets mått tryckt på sidan av däcket så att du köper rätt storlek hjulen . Det är också bra att veta hur man mäter dina däck om du någonsin behöver byta däcket och mätningarna avklingat . Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

lokalisera mätning siffrorna på sidan av däcket . De borde läsa något som liknar " 205/55R 16 89V . " Den första siffran är bredden av däcket i millimeter. Den andra siffran är bildformatet .
2

Leta reda på numret efter " R. " Denna siffra är den fälgdiameterkod av hjulet på vilken däcket passar . Det är storleken på navkapslar eller fälgar du ska köpa för att passa dina däck .
3

Ta ett måttband och mät däcksidan höjden av däcket och multiplicera med två för att räkna ytterdiameter av den faktiska däcket. Detta kommer att ge dig den däckdimension du kommer att behöva köpa nya däck . För att omvandla tal till millimeter , multiplicera med 25,4 .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101090.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.