Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Vad är slitlister på auto däck?

Alla däck som tillverkas idag har slitlister. Dessa slitlister ligger i mellan mönster och används för att identifiera däckslitage. Slitaget bar är gjuten något högre än den lägsta punkten i slitbanemönstret som skulle göra däcket med noll slitbana. Funktion

däckslitage barer hjälp att bestämma mängden av däckets slitbana kvar. Eftersom däckets slitbana är det som skapar dragkraft, är det viktigt att ha de inspekterade däcken och deras livslängd bestäms under varje underhållsservice utförs på fordonet.
Funktioner
< p> Bana slitlister är placerade mellan slitbanemönstret direkt tvärs över bredden av däcket. De verkar var sjätte till 10 inches (beroende på storleken av däcket) under hela däckets omkrets, så att en inspektör kan avgöra om en del av däcket är närmare slitage bar än en annan. Detta kan tyda på en dålig bälte i däcket eller andra problem som skapar ovanligt däckslitage.
Storlek

slitage bar är 2/32 av en tum hög . Det innebär att när däckets slitbana kommer till den punkt i slitage bar, endast 2/32 av en tum av slitbanan slitage är kvar på däcket. Även om detta kan vara OK för torra körförhållanden, kan det vara potentiellt farligt vid körning i dåligt väder.
Historia

slitagevarnare baren på däck fick i uppdrag att vara på varje däck som tillverkas i USA den 1 augusti 1968.
Överväganden

Vid inspektion av däck barer slitagevarnare, jämföra mönsterdjupet med en djup mäta och kolla på flera platser runt däckets omkrets. Kontrollera också för ojämn kant slitage på däcken, vilket skulle tyda på en brist på rotation eller behovet av en anpassning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100995.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.