Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Korrekt Tire Rotation

Rätt och fel sätt att rotera däcken är ofta ifrågasatt mellan däck tekniker, beslutsfattare bil och däcktillverkare. Emellertid roterande däcken på något sätt är viktigare att förhindra för tidig förslitning än är rotationen mönstret som används. Eftersom det finns olika typer av däck, omsorg och uppmärksamhet bör tillämpas innan roterande däcken för att utföra proceduren korrekt. Rotationsriktningsberoende däck

rotationsriktningsberoende däck pekar specifikt mot fordonets främre del på den naturliga rotation av däcken när du flyttar framåt på fordonet. På grund av detta kan de inte crisscrossed på ett korrekt däck rotation mönster och behöver flyttas framifrån och bakåt längs samma sida av fordonet. Dessa däck har en pil som pekar i riktning mot den avsedda rörelsen på däcksidan visar en pil mot fordonets front.
Framhjulsdrift

Front hjuldrivna fordon applicera vridmoment på drivlinan av fordonet och sedan rymma 75% bromsförmåga för bilen. Eftersom framhjulen på alla bilar hanterar vänder vid styrning, kan kanten slitage vara mer framträdande på fram än bak. Eftersom framhjulsdrivna fordon gäller vridmoment till framhjulen, kommer de att bära även snabbare än en bakhjulsdriven bil.

Acceptabla rotation mönstret för en icke-enkelriktad däck på en framhjulsdriven bil är att placera vänster och höger däck fram rakt bakåt på bakaxeln och sedan kors och tvärs över vänstra bakhjulet och höger bakhjul på framaxeln.

Om fordonet har enkelriktad däck, kommer du bara att kan rotera dem framifrån och bakåt på samma sida av fordonet. Denna rotation kan också godtas och ibland främjas av däck tekniker för icke-rotationsriktningsberoende däck.

Och ändå, är ett annat sätt för att rotera icke-rotationsriktningsberoende däck att kors och tvärs över däcken i ett X mönster framifrån och bakåt. Denna metod används för all-wheel-och fyrhjulsdrivna fordon enhet, men är ändå acceptabelt i många rotation normer. Addera ditt bakhjulsdrift, fyrhjulsdrivna och All-Wheel Drive

Rear-wheel, fyra hjul och alla hjul fordon kör ger fortfarande 75% bromsförmåga för fordonet, men framdäcken inte är under vridmoment tvång som är framhjulsdrivna fordon. Även om du kan få lite mer liv ur framdäcken på dessa fordon än framhjulsdrift, har de fortfarande att hantera styrningen efterfrågan ställs på dem.

Gemensam rotation mönster för dessa typer av fordon sicksackar främre vänstra och den högra framdäcket till bakaxeln, samtidigt föra vänster bak och höger bak rakt fram.
Fem hjulrotation

Fem hjulrotation sysselsätter reservdäcket läggs till ekvationen. Detta är en sällsynt rotation förfarande eftersom många fordon har tillfälliga reservdäck. Även några som fortfarande har full storlek reservdelar, ägare upptäcker att de är monterade på stålfälgar som inte matchar hjulen aluminiumlegering på fordonet. En ännu nyare dilemma är mindre storlek fullstora reservdelar. Du kan ha en lastbil som tar 17-tums hjul och reda i full storlek reserv på en 16-tums fälg. Dessa fullstora däck är avsedda för tillfälligt bruk och är vanligtvis monterad på generiska stålfälgar.

Integrera full storlek reservdel i en fem hjulrotation kan göras ett par olika sätt. En främre kors används på framhjulsdrivna fordon sjunker däcket passageraren fram som ny reservdel, den gamla reservdelar skulle flytta till passageraren bakre läget och därefter de två bakre däcken skulle crisscross framåt.

Bakre kors rotation för fyrhjulsdrift, droppar bakhjulsdrift och fyrhjulsdrift förarens däckets sida fram som ny reserv. Den gamla reservdelar rör sig fortfarande till passageraren bakre läget och sedan passageraren framdäcket flyttas till förarsidan bak. Bakdäcken skulle gå rakt fram till framaxeln positionen. Addera När rotera och däcktryck

Däck ska roteras varje 6.000 till 9.000 miles. Du kan få detta utfört på vartannat till oljebyte om du byta olja regelbundet.

Lufttrycket är en annan viktig aspekt av däckets rotation, eftersom vissa fordon rekommenderar en varians i lufttryck från framaxeln till bakre . Även om detta är inte alltid fallet, se till att lufttrycket kontrolleras i däcken under alla rotation procedurer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101073.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.