Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ändrar ett bakdäck på en Ford Escape

En Ford Escape är en stor sport utility vehicle. Eftersom det är en ganska skrämmande storlek, kan vissa människor vara orolig över att behöva byta en bakre däck. Det finns dock ingen anledning till oro. Det är inte mycket av en skillnad i förfarande vid byte av däck på en Ford Escape jämfört med däckbyte på de flesta andra fyrhjulsdrivna personbilar. Dessutom ändrar den bakre däcket är inte svårare än att ändra en framdäcket (såvida du inte har något väldigt tungt att sitta i bagageutrymmet eller i baksätet). Saker du behöver
Spare tireLug wrenchLug nutsJack
Visa fler instruktioner
1

Öppna luckan och lyft mattan för att komma åt reservhjulet, den rörtång och domkraften . Placera domkraften på marken under den bakre änden av den bakre luckan närmast det punkterade däcket. Försök att sätta den under en av balkarna för ramen så du inte nick eller repa din lastbil. Pumpa handtaget på domkraften för att lyfta lastbilen ca 5 inches upp. Du vill inte det helt från marken ännu, eftersom det kommer att göra åt muttrarna hårdare för att slå med däcket vända tillsammans med dem.
2

Använd din lug skiftnyckel för att vrida muttrarna på kanten av den moturs däcket. När de är halvvägs upp, jack bilen resten av vägen från marken. Ta sedan bort muttrarna hela vägen och dra försiktigt däcket bort av fordonet.
3

Sätt ditt reservdäck på din lastbil genom att rada hålen i mitten av fälgen upp med hjulbultar på lastbilen. Skruva sedan fast däcket med rörtång med samma hjulmuttrarna du bara bort från den andra däcket.
4

Sänk domkraften genom att vrida handtaget till vänster. Detta bör låta luften ur det långsamt. Ge muttrarna en sista åtdragning efter däcket är tillbaka på marken.
5

Sätt domkraften och rörtång tillbaka i bakluckan tillsammans med din platt däck. Ta däcket till en mekaniker för att avgöra om den kan repareras eller bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100944.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.