Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur hittar man korrekt däcktryck för bildäck

däcktryck effekter många olika system i din varukorg och kan bidra till ordentlig säkerhet. Mängden luft i däcken kan påverka din bränsleeffektivitet, din bromskraft och din hantering. Det är viktigt att upprätthålla rätt däcktryck för din bil. Instruktioner
1

Besluta om vilken däcktryckskontroll är rätt för dig och köpa den. De grundläggande däcktryck monitorer är av metall och har en plats att sätta på skaftet och en "härskare" som kommer att visa hur många psi (pounds per square inch) är närvarande i däcket så att du kan justera lufttrycket därefter. Dessa finns tillgängliga på alla bildelar butiker.
2

titt inuti bilens förare sidodörr sylt för att hitta platsen kort som sitter där av fordonets tillverkare. Kortet kommer att ha två olika nummer, ett för framdäcken och en för bakhjulen. Om platsen kortet saknas, kontakta din bruksanvisning.
3

Använd din skärm däcktryck att kontrollera aktuell psi i dina däck. Börja med de två främre och kolla om de är vid det rekommenderade trycket. Om de inte är, lägga till eller släppa ut luft som behövs för att få dem till det rekommenderade psi. Upprepa för bakdäcken.
4

Kör din bil för några miles och kontrollera trycket igen. Om det är annorlunda, kanske dina däck har en långsam läcka eller att förlora tryck ett annat sätt, vilket indikerar att du behöver för att undersöka det ytterligare och åtgärda problemet. Om inte, kolla lufttrycket i däcken varje gång de roteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100831.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.