Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur du ansluter en luftläckage i en Tire Valve Stem

Däck ofta läcka på grund av en läckande ventil stamceller, som kan frigöra en liten mängd luft - ett tillstånd som förvärras i kallt väder. Du kanske märker att en av dina däck förlorar luft snabbare än de andra, men visar inga synliga tecken på skada, t.ex. från en spik eller skruv. Reparera eller ansluta en läckande ventil skaft är inte alltid möjligt. Det bästa sättet att fixa ett ventilskaft är att ersätta den. Saker du behöver
Ny ventilskaft
ersätter ventilkärnan
ventilkärnan borttagningsverktyg flaska
Spray med
fönsterputs Avbitare
Tänger
Jack
lug skiftnyckel
brytjärnet
Luftpump
Visa fler instruktioner
1

bort ventilkåpan och spraya området med fönsterputs. Se till att fönstret renare omger basen av ventilskaftet och pooler upp i ventilskaftet öppnar så att läckande luft kommer att orsaka bubblor. Bubblor kommer ut ur öppningen av en skadad ventil kärna, bubblar också kan vara närvarande runt basen eller längs gummit av ventilskaftet
2

Byt ventilkärnan genom att ta bort det med en ventil kärna. borttagningsverktyg och infoga en ny ventil kärna. Dra kärnan tills det sitter stadigt på plats. Respray det att se till att det inte längre läcker. Det här steget gäller att ersätta en skadad ventil kärna bara.
3

Lyft bilen med en domkraft och ta bort muttrarna med en rörtång. Ställ åt muttrarna åt sidan. Ta bort däcket från bilen och ställ den på en plan yta. Avlägsna ventilkärnan att frigöra lufttrycket.
4

Bryt förseglingen mellan vulsten och fälgen. Placera ett spett mellan läppen av fälgen och pärlan och tillämpa betydande tryck nedåt. Skjuta däckfoten nedåt tills du har tillräckligt utrymme för att komma åt den andra sidan av ventilskaftet.
5

Fäst gummibas av ventilskaftet för att göra det lättare att ta bort. Greppa ventilskaftet utanför kanten med en tång och dra det gratis. Sätt i en ny ventil skaft i hålet och dra det igenom på samma sätt tills det sitter ordentligt på fälgen.
6

Använd en luftpump för att pumpa däcket till fabriken specifikationer. Montera ventilen kärna om den togs bort med ventilen verktyget kärnan borttagning. Spraya ventil med fönsterputs för att säkerställa att det inte längre läcker.
7

Montera däck på fordonet och dra åt muttrarna. Sakta sänka bilen till marken och ta bort domkraften. Dra åt muttrarna med en rörtång till fabriken rekommenderat åtdragningsmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101626.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.