Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Lossa hjulmuttrarna vid frost

muttrarna kan vara extremt svårt att ta bort under kalla, fuktiga väderförhållanden. Fukt kan samla mellan lug bultgängorna och klacken mutter, samt mellan hjulet och baksidan av tappmuttem yta. När denna fukt fryser, bildar den tunga isen, vilket gör en redan svår att få bort lug nut ännu mer problematisk. Även is kan lätt brytas när du vrider en mutter med en skiftnyckel, det skapar bara tillräckligt extra täthet, även den minsta mängden is kan göra tappmuttem nästan omöjligt att ta bort, om inte behandlas med anti-icing fluid före lossning. Saker du behöver
Bottle isopropylalkohol (tvättsprit, inte mindre än 91% styrka) katalog rostskyddsmedel smörjmedel (Break-Free, WD-40 eller liknande) katalog Däck lug skiftnyckel

Visa fler instruktioner
1

Applicera en generös mängd isopropylalkohol till alla delar av varje tappmuttem och lug bultgängorna i varje öra, låt den suga på metalldelarna för två eller tre minuter. Ansök alkohol igen för varje tappmuttem och vänta ytterligare två minuter. Isopropylalkohol fryser inte, och kommer att arbeta i avisning klackarna och nötter.
2

Applicera en generös mängd av en vald rostskyddsmedel smörjmedel till en klack och mutter i taget, så att vätskan att verka för bara trettio sekunder innan däcket skiftnyckel på tappmuttem och försöker ta bort. Om de lämnas att agera på klacken under en längre tid utan att bryta tappmuttem gratis med skiftnyckel, kan smörjmedlet materialet frysa. Om detta inträffar, tillämpas en extra liten mängd alkohol och omedelbart börja arbeta för att lossa tappmuttem.
3

Applicera ytterligare smörjmedel och alkohol på var och en av klackarna när de förbereder för att lossa varje , efter behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101296.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.