Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur att hjälpa människor med en punktering

Om du någonsin varit strandsatta på sidan av vägen, oavsett om det är med en punktering eller mekaniska problem, vet du hur frustrerande det kan vara i väntan på hjälp. Även om du inte har någonsin förändrats en punktering, kan du kliva in för att hjälpa till. Saker du behöver
Däck järn
Bil jack
Reservdäck
Visa fler instruktioner
erbjuda bistånd
1

Sakta ner och dra ut på sida av vägen bakom nödställda fordonet. Sätt på dina varningsblinkers för att fånga uppmärksamheten hos andra förare så att de sakta ner samtidigt som passerar.
2

Vänta trafik att rensa i och ur bilen, sedan sakta närma den andra föraren.

Billiga 3

Fråga om de har redan kallat på hjälp. Om inte, avgöra om de behöver använda telefonen för att ringa efter hjälp eller om de har den utrustning som krävs för att byta däck på plats.
Däckbyte
4 < p> Leta domkraften, däck järn och reservhjul på bilen med punktering. Medan platsen kan variera från bil till bil, är det oftast placerad i bagageutrymmet under mattan. Hjälpa personen ta bort innehåll som blockerar tillgången till jacket däck järn och reservdäck, eller om de är äldre, ta bort innehållet för dem.
5

Avlägsna domkraften, däck järn och reservdelar däck från fordonet. Kontrollera däcktrycket på reservdäcket med en tryckmätare för att se till att det inte är platt. Det rekommenderade däcktrycket kommer att märkas på sidan av däcket. Om du inte har en mätare däcktryck, trycker in fingret i däcksidan. En uppblåst däck blir ganska hård och inte har mycket att ge. Ring en bärgningsbil om reservdelar är platt. Om det visar sig att däcket har luft i den, fortsätt med däckbyte.
6

kontrollera att fordonet är i parken och handbromsen är på. Fordonet ska också stå på horisontellt underlag. Om det är på en kulle eller en grusväg, försök inte att byta däck, eftersom detta kan orsaka att fordonet faller av domkraften, vilket orsakar ytterligare skada.
7

Lossa, men don ' t ta varje Lugnuts med däck järn. Om det har varit en lång tid sedan däcket togs bort, kunde muttrarna vara mycket svårt att ta bort och kräver en hel del kraft.
8

Placera domkraften under bilen vid en av jack punkter, som kommer att ligga längs rambalk under bilen. Medan platsen varierar för varje fordon, är de i allmänhet placerade bakom framhjulen och framför bakhjulen.
9

Höj domkraften tills den kommer i kontakt med bilens ram. Gör eventuella justeringar av uttaget för att säkerställa att det är slår jack punkter, sedan fortsätta att höja bilen tills hjulet befinner sig på marken.
10

Avlägsna muttrarna från punktering och ta sedan bort punktering.
11

Häng reservdäcket på de exponerade hjulbultar och skruva varje Lugnuts för hand tills de är tillräckligt stram du kan inte fortsätta att göra det för hand. Vid denna punkt, avsluta skärpa dem med däck järn. Dra inte åt Lugnuts medan fordonet är på domkraften, eftersom detta kan orsaka att fordonet skaka och rulla av domkraften.
12

Sänk domkraften sakta tills bilen är på marken och jack kan avlägsnas från under fordonet. skärpning alla Lugnuts på hjulet
13

Slutför.
14

Place punktering, jack och däck järn tillbaka i handikappad fordon, utöver eventuella innehåll som måste tas bort för att komma åt reservhjulet, jack och däck järn.
15

Informera strandsatta bilister att inte färdas i hastigheter över den rekommenderade hastigheten för reservdelar däcket. De flesta akuta reservdelar har en maximal hastighet rating på 45 mph, men de bör rådgöra med sin bruksanvisning för specifika hastigheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102009.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.