Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur veta vilken storlek däck få för din Fälgar

Installera rätt storlek på däcket på en uppsättning hjul kan tyckas förvirrande, med tanke på antalet storlekar och stilar hjul och typer av däck. Lyckligtvis är vilken däckdimension du bör hämta för bilens hjul baserat på ett huvudkriterier, vilket är storleken på hjulet. Du vill inte att installera ett däck som är för smal eller för bred för ett hjul, eftersom det kan påverka hanteringen. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bestämma bredden på dina befintliga däck. Om ditt fordon har samma däck som monteras av tillverkaren, än du är nog säkert helt enkelt installera samma storlek däcket. Bredden på däcket är präglade på den yttre kanten av däcket. Det kommer att finnas serie tal. Till exempel kan de säga 205/60R15. Den "205" är bredden av däcket i millimeter, är "60" däckets profil (förhållande av sidoväggen till bredden) och "15" är diametern av hjulet i inches.
2

Räkna ut diametern på dina hjul. För att ett däck för att passa på ett hjul måste däcken ha samma diameter av hjulet. Använd ett måttband för att mäta ytan av hjulet eller titta på siffrorna på däcket för att bestämma diametern på hjulet. Addera 3

Bestäm storleken på er hjul. Om du vill ändra storlek på dina däck och gå till en bredare eller smalare däck, eller om det inte finns några däck som för närvarande monteras på din bil, ta reda på vilken storlek däck att använda baserat på bredden av dina hjul. Detta är ibland stämplat på framsidan eller baksidan av hjulet. Man kan även mäta bredden på fälgen om ingen däck monterat genom att mäta avståndet från utsidan läppen till den inre läppen. Det finns en rad olika däckdimensioner som passar på ett hjul. Det finns många olika variabler här, så konsultera en uppställning enligt en som Custom Wheels marknad har på sin webbplats som täcker kompatibla hjul och däckstorlekar.
4

Bestäm vad du vill ha ut av däcket. Om du vill ha mer prestanda, än att gå med en bredare, lägre profil däck. Den extra bredd ger mer grepp, medan den lägre profil kommer sannolikt att erbjuda en styvare sidovägg och mer respons vid kurvtagning. Om å andra sidan, är bränsleekonomin din primära bekymmer, än att gå med ett smalt däck som kommer att erbjuda mindre rullmotstånd och ger bättre körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101274.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.