Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur mäter Däck för inspektion i Maine

I delstaten Maine har en motor bilprovningsprogrammet som är utformad för att göra sina motorvägar säker genom att kräva årliga inspektioner av fordon som är registrerade i den staten. När fordonets skick besiktning förfaller, tar ägaren sedan bilen till en statligt godkänd kontrollstation ha objekt inspekterade såsom bromsar, belysning, vindrutetorkare och däck. Djupet av slitbanor måste uppfylla minimikrav eller fordonet kan misslyckas inspektionen. Saker du behöver
spårvidd Däck djup (tillgängligt när fordonsindustrin verktyg eller däck säljs)
Visa fler instruktioner
1

Skaffa en lufttrycksmätare mönsterdjup som är kalibrerad i 1/32-inch steg.
2

Tryck kalibrerade kolven på djupmått hela vägen ner så att metallen sonden på den motsatta änden av mätaren skjuter fullt.


3

Placera metallsond på skärdjupsbegränsaren direkt över toppen av ett av spåren i däckets slitbana. Kontrollera axlarna av mätaren vilar på den upphöjda omgivande däckets slitbana och att sonden inte är placerad över en Tread Wear Indicator, vilket är en upphöjd sektion av spåret.
4

Tryck ned den kalibrerade kolven tills metallsond når botten av spåret.
5

Höj mätaren upp från däcket vid basen, och inte på kolven. Observera hur mycket av mätaren sticker ut från basen. Vet att något mindre än 2/32 tum, eller två graderade markeringar på mätaren, betyder det att däcket behöver bytas innan det kommer att passera ett statligt av Maine bilprovning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101948.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.