Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar ventilspindlarna på däck

Om ett av bilens däck börjar tappa trycket utan någon uppenbar anledning, kan problemet inte i själva däcket, det kan vara en läckande ventil skaft. Ventilskaftet är ett syntetiskt gummi eller plaströr som petar ut genom bilens fälgen, där du ansluter luftslangen till dina däck när du lägger till luft. På de flesta moderna däck, det är en snap-in-enhet där ventilen. Saker du behöver
Crowbar
Ventiltätning
Glidmedel
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

bort hjulet från bilen, sedan ta bort däcket från hjulet genom att lägga däcket och hjulet platt på marken och "bryta pärlan" - tätningen mellan däcket och hjulet - med den platta änden av en kofot. När förseglingen är bruten, använd kofoten för att bända upp däcket över kanten på fälgen för att ta bort däcket från fälgen.
2

Ta bort den gamla ventilskaftet genom att dra ut den från insidan av däcket med en tång. "Du kanske måste skära ventilskaftet att bryta loss den, men skär inte däcket," en talesman för NAPA Auto Care Center i Cookeville, TN, sade.
3

Smörj nya ventilspindeln så att den glider lätt genom ventilskaftet hålet i däcket. Inget lim behövs, enligt Ron Morris, ägare av R & K Auto, en NAPA Auto Service center i Cookeville, TN. "De ventiltätningar sig på plats, du behöver bara för att få den genom hålet," sade Morris. "Flytande diskmedel eller spray fungerar smörjmedel."
4

Sätt tillbaka däcket på fälgen med hjälp av en kofot som hävarm. En gummiklubba kan vara användbar - slå väggen hos däcket kommer att bidra till att säkerställa en god bindning mellan fälgen och däcket. Pumpa däcket enligt tillverkarens anvisningar. Rätt däcktryck kan hittas i bilens instruktionsbok, på framsidan av däcket eller på en skylt på förardörren inlägg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101082.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.