Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur vill kolla lufttrycket i ett däck på en Dodge Durango

Om den sköts ordentligt kan däcken hålla dig en lång tid, allt från 40.000 till 80.000 miles, beroende på din användning. Regelbundna däcktryck kontroller hjälper däcken på din Dodge Durango uppträda för en lång livslängd. Saker du behöver
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera dina däck när de har svalnat. Detta innebär att fordonet inte skall drivas i minst tre timmar. Vänta längre i extrem hetta. Om du råkar komma fram till din bil och dina däck redan är låg, kontrollera lufttrycket innan du kör till en bensinstation för luft och sedan lägga den nödvändiga mängden luft för att föra den till optimalt tryck så snart du kan. Om dina däck är redan platt, är det inte rekommenderas att köra på däcket alls. Istället, ersätta det med din fritid och ta den till en auktoriserad återförsäljare för reparation.
2

Skruva ventilskaftet locken från däcken och lägg dem på en plats där du inte behöver oroa sig för dem rulla iväg eller trampa på dem medan du gör din check.
3

Leta stiftet, som är i centrum av ventilskaftet, och placera mätaren direkt på den i en fast och snabbt sätt. Om du hör väsande, tyder detta på att mätaren inte trycks stadigt nog. Enkelt tillämpa tillräckligt tryck för att stoppa väsande och få en behandling.
4

Kontrollera läsningen som är det sista numret på indikatorn stick i andra änden av mätaren som har hoppat ur. Kolla en gång till om du inte är säker på att du gjorde det rätt.
5

Fyll däcket till mängden lufttrycket du känner att du behöver bära lasten du bär. Dodge rekommenderar däcken på Durango att upprätthålla en nivå lufttryck på 28 till 36 psi.
6

Kontrollera alla fyra däck tillsammans med din fritid, som lätt kan glömmas. Du skulle hata att behöva det på den sida av vägen och tycker att det är platt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100871.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.