Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur Dra Truck hjulmuttrarna

Dra åt muttrarna på din lastbil kan hjälpa till att förlänga livslängden på dina hjul samt bromstrummor och rotorer. Det är viktigt att du kan dra åt muttrarna korrekt, använder rätt verktyg. Följ stegen nedan för att dra åt muttrarna lastbil lug lämpligt. Saker du behöver
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Bestäm Lug Nut Torque
1

Använd en momentnyckel för att mäta klackarna på din lastbil. Medan en skiftnyckel med en nål indikator fungerar bäst, använder en uppringd klicker skiftnyckel för dessa steg.
2

Slå vridmomentet till en fot /lb. förhållande som du är säker på är under tappmuttem specifikationerna för din lastbil. Försök att vända tappmuttem. Om skiftnyckel klick men inte vända tappmuttem, är din vridmomentet är för lågt.
3

öka vridmomentet vid 5 fot /lb. och testa tappmuttem igen. Fortsätt att öka vridmomentet vid detta steg tills tappmuttem svängar.
4

Mät klackarna på alla hjulen och hitta ett genomsnitt för att bestämma den specifika vridmoment behövs om du inte vet rätt vridmoment för din muttrarna.
dra åt muttrarna
5

Ställ in momentnyckeln på rätt fot /lb. för muttrarna på din lastbil.
6

Använd en korsvis för att dra åt muttrarna. Fel ordning kan orsaka bromstrummor eller rotorer att varp och misslyckas. Till exempel, om ett hjul med fyra muttrarna, dra i följande ordning: övre vänstra, nedre högra, nedre vänstra, övre högra
7

Dra åt hjulmuttrarna jämnt.. Ojämna muttrarna kan också tänja bromstrumman och rotorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/100829.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.