Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Den bästa Tire Monitoring Systems

Däck-övervakningssystem är däcktrycket. Däck förlorar gradvis trycket över tid, och däck utan adekvat däcktryck kan blåsa isär, sätta bilister i riskzonen för en olycka. Bilister kan se när däcket ser platt och kan kontrollera den exakta däcktrycket med en tryckmätare. Men inte alla bilister märker när deras däck är platt. Även däck övervakningssystem kontrollera justeringen av däck, vilket är ett annat problem att bilisten inte kanske märker. Däck-Pressure Estimatorer

Många elektroniska däck-övervakningssystem uppskatta däcktryck och nuvarande elektroniska displayer. Bilägaren bör titta på det rekommenderade däcktrycket för bilen och bör använda en pneumatisk anordning för att fylla däcken med luft tills de når det rekommenderade däcktrycket. Även om något punkteringar inte nödvändigtvis blåsa, plattare däck får mindre gas körsträcka.
Trådlösa system

Många däck-övervakningssystem är trådlös så att ägaren inte oroa sladdar. Dessa trådlösa övervakningssystem skicka signaler genom luften som reser från däcken på instrumentbrädan.
Inbyggda System

Ingenjörer ofta bygga systemen däckövervakande in i en bil. Systemet mäter kontinuerligt däcktryck och sänder en varningssignal på instrumentbrädan när däcktrycket är låg så att bilisten kan reparera däcket innan ett problem uppstår. Denna signal uppträder vanligen som ett utropstecken.
16-Wheel Övervakningssystem

Vissa övervakningssystem kan övervaka upp till 16 däck samtidigt. Den här funktionen är lastbilschaufförer som driver trailers med ett stort antal hjul. Att hålla koll på däcktrycket på så många hjul kan konsumera en massa tid utan elektroniskt övervakningssystem.
Systems Känslig för Miljöer

Eftersom däcken uppleva olika förutsättningar och eftersom förhållandena har olika effekter på luft i däcken, vissa däck-övervakningssystem upptäcker också miljöförhållanden så att värdena från de övervakar däcktrycket anpassa sig för att ta hänsyn till faktorer såsom temperatur. Dessa övervakningssystem måste också hantera de miljöförhållanden som de utsätts för själva annars kommer de funktionsstörningar och misslyckas med att övervaka däcken. Dessa villkor inkluderar hög värme och kraftiga stötar.
Alignment Övervakningssystem

Vissa däck-övervakningssystem håller reda på den vinkel vid vilken däcket vilar. Denna funktion gör att bilister att veta om däcket är ur läge, vilket kräver ett besök till auto body shop. Dessa övervakningssystem kontrollerar framdäcken individuellt för inriktningsändamål. Däck med dålig anpassning kan utveckla slitage på kanterna av däcken. Som med dålig lufttryck, bilar med dålig däck anpassningen får färre miles till gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/101797.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.