Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Gänganslutna Vs. Länkade Sub Box

Subwoofern box är en viktig komponent i någon bil högtalarsystem. Beroende på vilken typ som du använder, kan det ge dig bättre ljudkvalitet, högre volym och även använda mindre ström. De två vanligaste sub lådor är slutna eller förseglade lådan och den portade eller portad låda. Space
p Om du har begränsat utrymme i din bil, är en sluten låda din bästa alternativet. Portade lådor är oftast dubbelt så stor som de flesta slutna lådor eftersom de kräver luftflöde för att jämnt fördela ljudet.
Ljudkvalitet
p Om du lyssnar till rock eller någon annan musik som bygger på bas, överväga att titta på en sluten låda. De ljudvågor som härrör från slutna lådor är separerade från de bakre bränning vågor. Detta ger tight och exakt bas och har en platt kurva frekvensgång. Portade lådor kan anpassas för att passa specifika ljudfrekvenser, men de har fortfarande svårt att exakt återskapa bas.
Volym

Gänganslutna lådor är betydligt mer effektiva i produktionen av ljudvolymen. Gänganslutna lådor kan kanalisera ljudvågor från framsidan och baksidan av högtalaren konen i lyssningsmiljön. I de flesta fall är dessa lådor, även efter att trimma till högre frekvenser, kommer att producera en betydligt starkare ljud som är lätt kunna fylla stora ytor och långa resor.
Strömförsörjning

Utformningen av portade lådan ger också större verkningsgrad när det gäller användning av makt. Eftersom ljudet från den bakre delen av konen i en sluten låda högtalaren aldrig utnyttjas, krävs det betydligt mer RMS (root mean squared) volt än en sluten låda. Addera Construction

Länkade lådor är lite mer än lufttäta lådor monterade runt en högtalare. Eftersom de är mindre, de är lättare att konstruera och kräver mindre material. Gänganslutna boxar på den andra sidan, måste byggas strikta specifikationer. Eftersom de bär ljudet från både baksidan och framsidan av högtalaren konen och flytta dem genom luften, måste boxen vara utformad i vissa former med strategiskt placerade ventiler.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123390.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.