Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Klädsel >> Content

Återställa Bil Läder

I en bil interiör, är läder utsätts för många skadliga faktorer såsom solljus och hög sommartid värme, kyla vintern, och nötning och slitage, särskilt i förarsätet. Som ett resultat kan färgerna bleknar eller ändra, sprickor och splittringar kan bilda, och det översta lagret av läder kan bära ner. Med arbete och rätt verktyg och produkter, kan läder återställas. Saker du behöver
Vispa kvast
Vakuum med fogmunstycke
Drop duk eller plastfolie (tillval) katalog Rengöringsdukar
Gummihandskar
Sponge
Leather Cleaner Review Vatten
Milt rengöringsmedel
Mjuk skurborste
Läder prepping agent eller thinner
fint slippapper, 240, 400, 600, 1000 vikter
Skrubber pad
pappershanddukar
Läder rengöring Pieces jämförelsetjänsten av canvas eller läder om hål reparation behövs
Crack filler jämförelsetjänsten Flat spatel
Läder färgämne
mjuk borst borstar
Läder balsam
Show Mer Instruktioner
Rengöring
1

Lägg ner plast drop dukar för att skydda bilens interiör eller objekt som ska återställas. Du kan också ta bort objektet från bilen om så önskas.
2

Släck ljuset kupén om återställande sker inne i bilen.
3

Rengör lädret posten, använda en visp kvast och vakuum med ett fogmunstycke för att få smuts ut från djupt inom veck, sprickor och skrevor.
4

Använd skyddshandskar. Tvätta lädret med en läderrengöring och vatten eller med uppvärmt vatten och ett milt rengöringsmedel. Använd mjuka trasor. För spruckna områden, använd en mjuk skurborste för djuprengöring. Låt torka. Addera bort gamla Finish
5

Använd skyddshandskar. Om bilen är äldre än 1992, använd thinner för att ta bort den gamla lacken-baserade färgämne. Sedan 1992 har vatten-baserade färgämnen som används, så använd en läder-prepping föreningen att ta bort den gamla finishen.
6

Fukta en skrubbning pad eller 400-slippapper för ett lack-baserade yta eller 600 -slippapper för en vatten-baserad finish. Tillämpa antingen thinner eller ett läder prepping förening, gnugga lätt ett avsnitt i taget. Ta bort den gamla färgen ofta med hushållspapper eller mjuka trasor.
7

Sand lädret med fuktad 600-grit sandpapper för en lack-baserade yta eller 1000-grit sandpapper för en vatten-baserad finish. Använd en lätt beröring. Ta bort eventuella rester med mjuka trasor. Addera spricklagning och skadade områden
8

Sätt en skrot av canvas eller läder under hål i läder och limma fast på undersidan av läder med klibbig hantverk lim. Låt torka innan du fortsätter.
9

Applicera en spricka-fyllning läder produkt för skadade läder områden, med hjälp av en flat spatel.
10

Låt det torka och sand fyllda områden med 1000-slippapper. Upprepa om nödvändigt. Låt det torka över natten. Torka med en trasa.
Ansök Colorant
11

Använd skyddshandskar. Applicera färgämne till lädret med en svamp eller mjuk borste, enligt tillverkarens instruktioner.
12

Work färgämne i veck, veck och sömmar med små, mjuk borste. Låt det torka.
13

Ansök färgämne till större områden. Låt torka. Applicera efterföljande skikt om det behövs. Låt torka i ett par dagar och sedan slipa med mjuka trasor.
14

Skydda ny finish med en läder skyddande, speciellt där nötning är troligt.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-upholstery/123497.html

Previous:
Next:

bil Klädsel

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.