Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man rengör ett rostfritt stål exhast

Rengöring ett rostfritt rör stål avgassystem är en uppgift som många människor ignorera. De tror att när de tvättar sin bil, finns det ingen anledning att vidta särskilda åtgärder för att rengöra avgasröret. Utan särskild vård, dock kan ett rostfritt avgasrör bli extremt smutsig och fet, vilket kan skapa ljuddämparen rök som är skadliga för miljön och kan också bryta vissa highway föreskrifter. En eller två gånger per år rengöring är tillräckligt för att hålla din rostfria rör stål utsug i gott skick under resten av året. Saker du behöver
mjuk trasa
ädelstål
Soap
Vatten
liten hink
mjuk borste (en grönsak pensel är perfekt) katalog Vinäger
Skruvmejsel
pappershanddukar
Visa fler instruktioner
1

avgöra om du behöver ta bort avgasröret från bilen. Ibland är det möjligt att noggrant rengöra avgaserna utan att ta bort den, men ibland avlägsnande är nödvändigt. Om du behöver ta bort avgasröret, använd skruvmejsel för att lossa skruvarna som håller röret på plats.
2

Fyll en liten hink med varmt vatten och några droppar flytande tvål. Sätt in tillräckligt med tvål för att skapa några lödder i hinken. Doppa mjuk trasa i hinken, och torka av insidan och utsidan av röret för att torka bort sot och fett. Du kommer förmodligen att behöva skölja trasan och torka av röret ner flera gånger. Töm vattnet och fyll skopan om det blir grått eller svart.
3

Doppa mjuk borste i vattnet, och använda den för att skrubba bort eventuell tjära eller andra envisa bitar av smuts från röret. Använd borsten för att nå ner inuti röret bortom där du kan nå med trasan. Använd lätt tryck. För mycket tryck kan repa den yttre beläggningen av röret.
4

Torka röret med hushållspapper eller en handduk. Doppa annan mjuk trasa i några vinäger och gnid insidan och utsidan av röret för att avlägsna eventuella tvål rester och för att undanröja alla återstående smuts och olja. Låt ättika lufttorka.
5

Lägg lite av metallen polish på en mjuk trasa och gnugga över utsidan av röret. Låt det sitta i ungefär en minut. Använd en ren trasa för att polera ytan av röret tills den börjar lysa. Byt röret tillbaka under bilen med skruvmejseln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122627.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.