Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren lädersäten i en bil

Ett antal biltillverkare installerar läder sittplatser i deras high end, fordon lyx eller erbjuder denna funktion som en dyr uppgradering. Som en naturlig, poröst material, absorberar läder smuts, sot och lukt lätt och kräver omsorg för att bibehålla en hälsosam finish. Solljus och värme kan ytterligare skada din lädersäten och få dem att spricka eller fransa. Beroende på hur ofta du kör din bil, och hur ofta det sitter i solljus (kontra ett garage), bör du rengöra dina lädersäten minst en gång var tredje månad för att behålla sin färg och friskt utseende. Saker du behöver
Vakuum Bowl Cleaner Review av svampar vatten
, dukar och handdukar
läderrengöring
Läder fuktkräm
tätningsmedel eller solkräm
Visa fler instruktioner

1

Dammsug hela insidan av din bil. Fäst eventuella bilagor till dammsugaren som gör att du kan ta bort hår, damm och smuts från sprickor i sätena.
2

Fukta en trasa eller svamp med vatten och torka bort förankrade sot, smuts eller rest i sätena. Omedelbart torka sätena med en ren, torr handduk efter torka dem.
3

Test läderrengöring genom att tillämpa den på ett litet, dolt område av ditt bilsäte, såsom utrymmet in mellan mittkonsolen och det främre passagerarsätet. Fukta en ny trasa eller svamp med vatten och torka av renare i läder för att skapa skum. Låt skummet sitta i 10 minuter och sedan torka bort det med en torr handduk.
4

Kontrollera om någon missfärgning i "test"-området efter 24 timmar. Om lädret behåller samma färg som resterande skinn och ser inte konstigt eller ojämn, fortsätta att använda denna läderrengöring. Se "Tips" för den typ av renare att använda på bilens säten.
5

Ansök läderrengöring till ett större område i sätet och fukta en ny duk med vatten. Torka av renare med trasa för att skapa skum och låt denna sitta i 10 minuter. Torka bort skummet med en torr handduk.
6

Upprepa steg 5 för alla ytor på din lädersäten och eventuella läderklädsel på dörrar eller inredning. Upprepa denna process igen om några tuffa fläckar eller fläckar olja.
7

Applicera en läder fuktighetskräm, såsom lanolin, på säten och arbeta in den i lädret med en torr svamp eller handduk. Applicera ett tätningsmedel eller läder solskyddsmedel till lädersäten genom att spraya det på lädret. Detta sista steg kommer att ge ett extra lager av skydd mot smuts och torkning effekterna av solljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122306.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.