Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur att klara upp Hazed Strålkastare

De flesta bilar tillverkade efter 1990 använder plast strålkastare linser istället för glas, som tillverkarna fasas ut under det föregående årtiondet. Plastlinser ger kostnads-och ersättning fördelar, men till skillnad från glas, tenderar de att korrodera och dis över. Även om du garaget din bil, kan exponering för ultraviolett ljus, salt och föroreningar göra plasten dimma upp och även gult. Hazed strålkastare begränsar mängden ljus som överförs av dina strålkastare på natten och under dåligt väder, och kan leda till nedsatt sikt. Saker du behöver
600 sandpapper
Glasrengöringsmedel
Polering Sander förening hotell med buffert kvarstad, Or | Borr med buffert fastsättning
Duk
Maskeringstejp
Paste bilvax
Visa fler instruktioner
1

Rita upp hela strålkastare med maskeringstejp genom att skära tejpen i strimlor och lägga den längs kanterna av strålkastaren, men inte på plast strålkastare själv. Detta steg kommer att hindra dig från att oavsiktligt slipa färgen av din bil eller få Linsrengörare på din huv eller stötfångaren.
2

Blötlägg din 1200-sandpapper i vatten. Spraya strålkastare med fönsterputsmedel.
3

bort det yttre lagret av korrosion och döda plasten på strålkastaren genom att applicera sandpapper på ytan av strålkastaren i en cirkelrörelse. Fortsätt spraya fönsterputs på strålkastaren som du skrapa bort korroderade yttre lagret av strålkastaren. Upprepa denna process tills strålkastare ser tydligare men fortfarande ogenomskinlig.
4

Fäst bufferten bilagan till din borrmaskin eller slipmaskin. Spruta lite polish på strålkastaren och gnugga den över hela ytan med trasan.
5

Ta bort korrosion med bufferten. Håll bufferten hjulet vid en 90-graders vinkel mot strålkastaren. Sätt ditt borr eller buffert på en lägre hastighet om möjligt, om inte, snurra borren vid förskjutna hastigheter så att den inte genererar värme som skulle smälta plasten strålkastare täcker
6

Repetera steg 5. om det är nödvändigt att avlägsna eventuell kvarvarande smuts eller korrosion. Torka bort eventuellt kvarvarande polermedel med en ren trasa.
7

Ansök klistra bilvax till strålkastaren locket. Gnid in den i plast strålkastare täcker jämnt. Vaxet ger ett lager av skydd mot surt regn, korrosion och smuts.
8

Ta bort maskeringstejpen från runt strålkastarna. Upprepa hela denna process för andra strålkastare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122223.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.