Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man rengör mögel & Sap trädet från Car

Att upprätthålla en miljöbil kan försvåras när du bor i ett område med massor av träd eller fukt. Tree sap kan enkelt ansluta sig till det yttre av en bil, skapa en klibbig fälla för damm och smuts. Under tiden kan det inre av en bil att plågas av mögel på mattan eller klädsel när de lagras i en miljö med hög fuktighet. Lyckligtvis kan både sav och mögel rengöras och din bil återställas. Saker du behöver kommenterar: Mineral sprit eller WD-40
ren, mjuk trasor
Varmt tvålvatten
Destillerat vit vinäger
Sprayflaska
Våt /torrdammsugare
Paper ansikte mask
Visa fler instruktioner
Sap Borttagning
1

Rengör området kring SAP genom att försiktigt skrubba med varmt tvålvatten och en mjuk trasa. När ytan smuts har avlägsnats, torka rent och vänta på att torka.
2

Doppa en ren, mjuk trasa i lacknafta och försiktigt badda det område som omfattas av SAP. Ta en ren trasa och gnugga området i en mjuk cirkulär rörelse för att torka bort saven och lacknafta. Byt ren trasa som du använder för att torka av SAP som den blir smutsig. Upprepa denna process tills saven har avlägsnats. Att använda WD-40, spraya området med produkten och låt det sitta i 5 till 10 minuter. Torka av området med en ren trasa när saven har lossnat och tillämpa ett nytt lager vax på fordonets yta där WD-40 penetrerat alla befintliga vax.
3

Tvätta bilen med tvål och vatten när alla saven avlägsnas för att säkerställa att mineralterpentin avlägsnas från fordonets yta tillsammans med saven.
Mold Removal
4

Applicera en papper skyddande ansiktsmask för att förhindra inandning av potentiellt skadliga mögelsporer. Öppna alla dörrar på bilen i ett väl ventilerat område och låta bilen för att vädra ut under minst fem minuter innan du påbörjar arbetet.
5

Vakuum det område som påverkas av formen med en våt /torr butik vakuum för att avlägsna överflödig fukt i klädsel eller matta.
6

Fyll en ren sprayflaska med destillerat vit vinäger. Generöst spraya de områden som drabbats av mögel med vinäger. Också spraya 12 tums radie runt synligt mögel att döda eventuella ytterligare mögelsporer. Låt ättika sitta och tränga formen för inte mindre än 10 minuter.
7

Torka av mögel rester med en ren trasa efter ättika har satt på det drabbade området. Dammsug de områden som besprutades med en våt /torr vakuum för att avlägsna överflödig fukt kvar av ättika lösning.
8

Rengör vått /torrt vakuum efter användning för att förhindra spridning av mögelsporer. Köpa ett kit mögel tester att använda och se till att du har tagit bort alla mögel från insidan av ditt fordon. Anlita en professionell matta och klädsel städfirma om du inte kan ta bort all mögel på egen hand, eftersom långvarig exponering för mögelsporer kan medföra hälsorisker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122964.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.