Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur Ren Skivbromsar

De flesta av dagens bilar har skivbromsar på framhjulen, och många har även skivbromsar på bakhjulen. Skivbromsar prestera bättre än trumbromsar, samt deras mekaniska enkelheten gör dem mer tillförlitliga. Komponenterna i en skivbroms är öppna för omgivande hårda miljön, och även om skivan rotation gör att bromsen att utvisa mest smuts och skräp, det händer ibland att föroreningar fastnar på skivan och rotorn. Att hålla skivbroms ren kommer att hålla bromsverkan vid den optimala och kommer att eliminera irriterande bromsgnisselförebyggande och andra besvärliga problem. Saker du behöver
Lug nut skiftnyckel
Jack
Pallbockar
Skiftnycklar
Mallet
Wire krok eller bungee rep
Skruvmejslar
Stor Tvingfäste
Baster eller spruta
bromsvätska
Broms rengöringsvätska
dropplådan
Rags
Stålborste
New bromsshims
bromsfett
Visa fler instruktioner

1

Parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Sätt automatväxellådor i "Park"-inställningen, och placera överföringar manuella antingen i första eller backväxel. Något lossa muttrarna och sedan jack upp bilen. Stöd bilen på en pallbock. Nu helt ta bort muttrarna och dra av hjulet.
2

Ta bort de två bromsok fästbultarna. Greppa bromsok och skjut den uppåt och bort skivan. Om tjockleken är envis då ordentligt vicka den fram och tillbaka några gånger för att tvinga kolven för att dra lite, och försök igen. Häng bromsoket ur vägen med hjälp av en tråd eller gummiband, noga med att inte sträcka ut eller Vik det flexibla broms slang.
3

Skjut bromsbeläggen ur bromsoket. Om klämmorna är närvarande, kan dessa bändas bort bromsoket med en skruvmejsel eller drog med tång. Se till att inte skada klipp under avlägsnandet.
4

Öppna huven och lossa locket på bromsvätskebehållaren. Behållaren är vanligen placerad på baksidan av motorrummet på förarsidan. På senare modell fordon behållaren är oftast gjord av semi-klar plast, vilket gör vätskenivån synlig från utsidan. Dra bromsok kolv genom att placera spindeln vridbar av en stor C-klämman på kanten av kolven ansiktet, haka ram änden av klämman på baksidan av bromsok, och åtdragning av klämman för att trycka in kolven i cylindern. Håll ett öga på bromsvätskebehållaren för att se till att det inte rinner då kolven dras tillbaka och bromsvätska backar upp i reservoaren. Om behållaren ser ut som det kan svämma över, använd en baster eller spruta för att avlägsna en del av bromsvätska.
5

Rengör bromsskivan, eller rotor. Friktionen skivans yta ska vara ren och relativt jämn. De flesta föroreningar kan avlägsnas genom att tillämpa broms rengöring vätska och torka av skivan med en trasa. En ring av rost runt skivan fälgen är normalt, som är en tunn beläggning eller ljus rost på den icke-friktionsyta på skivan. Någon mild gropfrätning eller scoring på skivans friktionsyta kan lösas genom att ha skivan påslagen en svarv på en broms butik eller auto delar butik. Om kraftig gropfrätning eller scoring är uppenbar, då skivan bör bytas.
6

Rengör bromsklossarna. Bänd och skrapa bort de gamla shims, och sedan rengöra dynan genom att tillämpa broms rengöring vätska och torka med en trasa. Envis smuts kan tas bort med en stålborste eller smärgelduk. Titta noga på infodringsytan och skrapa bort all synlig kontaminering. Om beläggen är slitna, ojämnt sliten eller skadad, byt ut elektroderna.
7

Rengör bromsok. Bromsa rengöringsvätska och torka med en trasa. Använd en stålborste för att avlägsna envis smuts och avlagringar. Var mycket noga med att inte skada tätningen gummikolv. Även rengöra broms diabilder och bromsok bultar bildspel.
8

Smörj kaliberdyna diabilder och bultar bildspel generöst med bromsfett. Var noga med att inte få fett på skivan eller dynor. Tillämpa nya shims till ryggen på bromsbeläggen. Sätt ihop bromsen genom att följa stegen i omvänd ordning. Sänk bilen och kontrollera bromsvätskenivån i bromsvätskebehållaren för att vara säker på att det är på, men inte över, hela varumärket. Testa bromsen operationen innan körning. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122917.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.