Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Auto Gas Tank Cleaning

Rengöring en tank auto gas, speciellt från en bil som har suttit i evigheter i garaget, är det första steget för att få fordonet tillbaka i toppform. Gas som sitter för länge på en tank kan orsaka oxidation och skapa skadlig röran inuti. Så innan du åter fästa bränsleledningarna att starta din bil, se till att rengöra gasen uppgiften först. Du kan anlita någon att göra det åt dig, men för att spara pengar kan du enkelt göra det själv genom att följa några enkla steg. Läs handboken och töm ut Tank

Läs bilens manual för att bestämma hur de bildelar är anslutna och hur man korrekt tar bort bensintanken. Varje bil modell varierar i konstruktion, så det är viktigt att gå över produktens manual. Innan du tar bort tanken, köra bilen för att tömma ut det. Körning det kommer att hjälpa förbruka all överbliven bensin. När tanken är tom, ta bort den från bilen enligt manualens instruktioner.
Reningsprocessen

Köp en renare bränsletank (vissa använder toalettstolen renare eller fat tvål) och fylla tanken med det. Följ anvisningarna produktanvändning. Mängden tanken renare som skall användas kommer att bero på storleken av bilens bensintank. Vissa produkter kommer även att kräva renare att spädas i en gallon eller två av vatten. Läs etiketterna för att få det exakta beloppet. Låt renare att sitta inne i tanken för att effektivt täcka inredningen i tanken och ta bort rost, smuts och andra avlagringar som har fastnat på dess innerväggar. För bästa resultat, låt det sitta i 24 timmar. Efteråt, använd en slang för att skölja bort lösningen. Alla insättningar, rost och smuts rinner från tanken. Upprepa processen (tank renare och sedan slang) tills bensintanken är helt ren. Spola tanken några gånger för att se till att ingen lösning eller extra smuts kvar.
Torktid

Låt din bensintank till helt torr. Låt det torka i ungefär en dag eller två. Bensintanken måste vara helt torr innan den sätts tillbaka in i fordonet. Du kanske måste skaka tanken att se om några överblivna vatten partiklar är inne. Du kan även låta tanken hänga att påskynda torkningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122541.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.