Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Tips för att få Rust Off en Chrome ljuddämpare

En kromad yta ger många bildelar, från stötfångare till avgassystem, en strålande lyster som är ett nöje att städa upp och detalj. Men framför allt på klassiska och vintage bilar, kromade poster lider ofta av försummelse och i processen blir rostiga. Om krom delar inte rengörs regelbundet, kan fukt bygga upp och orsaka fruktade rost, vilket är en kemisk reaktion mellan vatten och metall. Det finns ett par sätt att ta bort rost från halsdukar, eller någon rostiga delar. Rust Remover

Ett av de enklaste sätten är att använda en högkvalitativ rost rengöringsmedel som måste för Rust, som kostar ungefär $ 12 en flaska. Spraya rengöringsmedel på rost. Använda en fin ull grus stål för att undvika repor på rost, försiktigt arbeta renare och tillbaka över det rostiga området. Skölj med vatten när rosten börjar lossna på stålull. Upprepa denna process tills rost. När du är nöjd att rosten avlägsnas, använd en krompolish och en trasa för att på krom.
Andra metoder

Ett av de mer udda men effektivt metoder för att avlägsna rost från en ljuddämpare använder en bit folie som har doppats i Coca-Cola. När folien är väl belagda i Coke, gnid den över rost. När rosten avlägsnas, skölj med vatten och polera med krompolish och en trasa. Du kan också försöka klämma citronsaft på en Brillo pad och skura rost, eftersom citronsyra kan fungera som en mild rostborttagare.
Skadade Chrome

Om i färd med att ta bort krom du sluta med ren metall har förkromning blivit permanent skadad. För att återgå ljuddämparen till en nyligen kromat utseende, kommer den delen behöver vara re-förkromad. Beroende på var du har förkromning gjort, kan denna process kosta från mindre än $ 100 till flera hundra dollar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122373.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.