Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur ren inuti strålkastarna på din bil

En smutsig Strålkastarglas kan tråkig ljuset gjutna av din strålkastare. Detta kan bli en allvarlig säkerhetsrisk för dig och alla andra som använder din bil. Du behöver inte ta bilen till mekaniker för att rengöra strålkastare, though. Du kan rengöra strålkastare själv när du förstår det inre arbetet i bilens strålkastare. Läs din instruktionsbok noggrant så att du kan lära dig de subtila krångligheter av strålkastare systemet innan du försöker ta bort dina strålkastare för rengöring. Saker du behöver
Skruvmejsel för 1-liters hink
Vatten
Rengöringsmedel
slipdyna
Glas polish
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på bilen. Inuti, bör du se några skruvar nära öppningen på vardera sidan av bilen. Dessa bör vara skruvarna som håller dina strålkastare på plats. Placeringen av dessa skruvar kan variera beroende på märke och modell av din bil.
2

Lyft försiktigt strålkastaren ur sin spalt när du lossar skruvarna. Du kan även be en vän att hålla dem på plats medan du skruvar dem och dra ur sladdar. Ställ dem på en torr handduk.
3

Bänd Strålkastarglas av pannlampan. Den pannlampan kan se annorlunda ut för många bilar, så än en gång hänvisa till din manual för det korrekta sättet att ta bort linsen.
4

Fyll en en-liters hink med varmt vatten. Lägg ett starkt rengöringsmedel i vattnet för att ta bort den smuts ansamlas inuti din strålkastare.
5

Doppa en slipande dyna i det varma vattnet. Använd slipverkan att skrubba bort alla byggt upp smuts på baksidan av strålkastarens lins. Tryck inte hårt nog att repa linsen med slipverkan, though.
6

Torka linsen och tillämpa ett lager av glas polish. Glaset polish kommer att hålla insidan av linsen ren under en längre period.
7

Montera strålkastare linsen tillbaka på huset och installera den i bilen. Återigen, kan du be en vän att hålla strålkastarna på plats samtidigt som du ansluter elektriska ledningar och skruva den på plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122674.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.