Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Det bästa sättet att rengöra mattor bil golvet

Bil mattor är oftast den första sak på en bil för att bli smutsig. Ta bort smuts, damm, smuts och fläckar är inte en svår process, men det kräver regelbundet underhåll. Liksom de flesta rengöringsuppgifter, är uppgiften att rengöring bilmattor mycket enklare när den hålls upp med jämna mellanrum. Men även om denna syssla har försummats på ett tag, är det fortfarande en ganska enkel procedur. Gummimattor

Gummi bilmattor är enkla att rengöra. Efter att ta bort dem från fordonet, kommer en varm spray från slangen gör det mesta av jobbet åt dig. Klumpar av torr smuts eller räfflade områden kan kräva en skurborste och såpvatten. Skölj dem noga och låt torka i solen. Om så önskas, allt ett skyddande medel som Armor kan appliceras för att hålla mattorna ser fräsch längre.
Heltäckningsmatta Mats

Heltäckningsmatta bilmattor kräver lite mer underhåll. Lägga ut dem på marken och använda en kvast att aggressivt sopa lös smuts och damm. Detta är långt mer effektiv metod än bara skaka dem eller hänga upp dem och slå dem. Efter avlägsnande av stora skräp, grundligt dammsuga mattorna tills de är mestadels dammfri.

Istället för att använda tvål eller en detergent, frikostigt tillämpa en matta renare till mattorna, med fokus på områden som är färgade eller smutsiga. Låt dem sitta i cirka fem minuter. Med hjälp av en borste, skrubba på de nedsmutsade områdena i en cirkelrörelse. Håll en varm hink vatten till hands, men använder det sparsamt. Låt mattan renare för att göra sitt arbete.

När du är klar tvätt, använd en lätt spray från slangen att noggrant skölja ur dammsugaren. Hand torka underläggen med en ren handduk så mycket som möjligt, och ge dem möjlighet att avsluta torkning i solen. En hårtork kan användas, men var noga med att inte skada mattan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/122461.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.